Damian: ”De 10 ani semnalez faptul că politicieni și lideri de opinie din medicină, pe statele de la plată ale importatorilor, fac tot ce pot să reducă competitivitatea fabricilor de medicamente din România”

Damian: ”De 10 ani semnalez faptul că politicieni și lideri de opinie din medicină, pe statele de la plată ale importatorilor, fac tot ce pot să reducă competitivitatea fabricilor de medicamente din România”

CEO Terapia Cluj, Dragoș Damian, spune că, pentru Institutul Cantacuzino, cel mai bun omagiu este alocarea de 20 de milioane de euro prin PNRR pentru o fabrică de vaccinuri. Acuzații grave, ce s-a întâmplat cu industria autohtonă de medicamente.

Georgiana Arsene

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, împreună cu premierul Florin Cîțu la o ceremonie organizată de Institutul Cantacuzino pentru sărbătorirea unui secol de la înființare.

CEO Terapia Cluj, Dragoș Damian, le atrage atenția celor doi oficiali că, pentru Institutul Cantacuzino, cel mai bun omagiu era alocarea a 20 de milioane de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – pentru o fabrică de vaccinuri.

Astfel, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de existență a Institutului Cantacuzino, Damian se aștepta să fie un eveniment în care se pune baza de temelie la o nouă fabrică de vaccinuri, dar, în schimb, a fost o conferință științifică medical-farmaceutică, ”în care vorbitori care nu au făcut niciodată nimic pentru institutu, mai ales când a fost închisă producția, își trag acum PR pe seama lui”.

Damian aduce în discuție un fapt extrem de grav și acuză politicienii și liderii de opinie din medicina românească de sabotarea industriei autohtone de medicamente.

”De 10 ani semnalez faptul că politicieni și lideri de opinie din medicină, pe statele de la plată ale importatorilor, fac tot ce pot să reducă competitivitatea fabricilor de medicamente din România. Toate acțiunile lor au culminat cu închiderea producției de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino, fapt care, în 2021, privind acum, din pandemie, poate fi considerat act de sabotaj asupra intereselor României”, a scris Damian pe pagina sa de Facebook https://web.facebook.com/dragos.damian.terapia/posts/101581382043103 .

Acesta a subliniat că, în pandemie, toată Europa s-a mobilizat pentru a crește capabilitățile de vaccinare și, cu acest prilej, s-a aflat că numai România a rămas fără o unitate care să poată produce produse biologice.

De aceea, la un secol de la fondarea Institutului Cantacuzino, Damian este de părere că, în loc să se arunce 3 miliarde de euro din PNRR în toate direcțiile ”inutile”, cel mai bun act de recunoaștere a tradiției din industria farmaceutică din România este să se ducă mai departe moștenirea institutului și să construiască o fabrică nouă de vaccinuri, care să se numească “Ion Cantacuzino”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *