Rămas pe dinafară, Pavelescu face analize politice de doi bani

Rămas pe dinafară, Pavelescu face analize politice de doi bani

Șefu la Penețeu a devenit, de câteva zile, un puternic susținător al Alianței Nord Atlantice, al președintelui Iohannis, al lui Băsescu – care, dacă vă mai amintiți, spusese despre Pavelescu, cu multă gingășie, că e ”ăla mic cu capul mare” și dă în ruși.

Georgiana Arsene

Dacă aveți o zi proastă și nu știți cum să vă distrați, vă invit să citiți compunerile școlare cu pretenții de analiză pe politică externă semnate de Aurelian Pavelescu.

Veți găsi acolo un ghiveci cu de toate. Pentru că omul, din dorința de a sluji cu ce poate și cum poate partenerul strategic, nu se dă în lături nici măcar de la inventarea unei noi istorii.

Aurelian Pavelescu

Iată doar un exemplu:

Se pare, însă, că Putin s-a hotărât să termine cu jocurile în oglindă și, la mișcarea făcută de americani, de trimitere în Marea Neagră a două nave de luptă foarte puternice, a deplasat la graniță o forță uriașă – două armate și o divizie aeropurtată și a mutat o parte din flota din Baltica în Marea Neagră.

Ce înseamnă două armate și o divizie pentru armata rusă? Nu sunt specialist, dar ceva colosal, probabil câteva sute de mii de militari cu toate categoriile de arme. Acestea adăugându-se celor 80.000 de militari despre care a vorbit Kievul în urmă cu câteva zile. Au fost puse în alertă și trupele ruse din Tiraspol, care i-ar lovi pe ucrainieni din vest. Probabil este cea mai mare deplasare de trupe rusești din timpul URSS și al doilea război mondial.

Nu știu cu cine a făcut Pavelescu istoria sau dacă a participat la orele respective, dar, dacă ar fi folosit internetul și pentru documentare, nu doar pentru propagandă ieftină și manipulatoare, ar fi aflat că numai în bătălia de la Stalingrad – 1942-1943 – au fost efective de aproximativ 1700000 de soldați, adică, în litere, un milion șapte sute de mii de oameni, 900 de tancuri și 13.000 de piese de artilerie. Sursa: Wikipedia.

P.S. În timpul URSS nu vorbim de ruși care au participat la război ci de sovietici.

Tot în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a avut loc și Bătălia de la Kursk – 5 iulie – 23 august 1943. A fost ultima acțiune ofensivă de tip blitzkrieg de pe frontul de Est din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Efective – datele sunt luate de pe Wikipedia, sursă la care are acces oricine, inclusiv Aurelian Pavelescu: 5128-7360 tancuri
1.900.000-2.500/000 infanteriști, 2.792-3549 avioane 47.416 piese de artilerie.

Pavelescu are o scuză: bătăliile s-au dat în secolul trecut, a trecut timp de atunci… Copiii de azi nu mai citesc, așa că poate scrie și el tot ce vrea, că, de! Mai caută cineva informațiile corecte?

Câtă amăgire și câtă rea intenție!

Oare partenerul strategic nu se simte rușinat că are asemenea susținători? Iar Pavelescu nu este unicul lătrău care speră să fie remarcat de Unchiul SAM și să primească un os de ros.

Analizele de doi bani ale lui Pavelescu nu servesc nimănui.

Nemaifiind băgat în seamă, Pavelescu se chinuie să scrie niște compuneri școlare derizorii, în care aruncă, de-a valma, cuvinte cheie, informații neverificate și păreri personale.

Influencereală de doi bani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *