Valery Kuzmin, al doilea ambasador rus cu care Chifu are o problemă

Valery Kuzmin, al doilea ambasador rus cu care Chifu are o problemă

Analistul pe politică externă Iulian Chifu, nemulțumit că Excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei la București, Valery Kuzmin, a exprimat un punct de vedere total în dezacord cu credințele sale pro NATO, vrea ca șeful diplomației ruse din România să plece acasă.

Georgiana Arsene

Excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei la București, Valery Kuzmin a declarat că românii nu au nici un motiv de îngrijorare din cauza situației din estul Ucrainei și că vinovatul pentru degradarea fără precedent a relațiilor ruso-americane este actuala administrație a Casei Albe condusă de J. Biden.

Valery Kuzmin

”Desigur, cu excepția cazului în care, din propria voință sau a aliaților săi strategici, ea ar fi implicată într-un fel de aventură militară concepută de „capetele fierbinți” din sediul NATO”, a completat Valery Kuzmin.

Această declarație, care arată situația exactă din lume și care ne spune nouă, românilor, că trebuie să ne vedem de treaba noastră, așa cum ar fi normal, l-a înfierbântat pe fostul consilier prezidențial și analist de politică externă Iulian Chifu.

Supărat că o voce autorizată vine și le spune românilor că lucrurile nu stau așa cum le prezintă propaganda NATO și UE, că nu Rusia este cea care vrea război și că, în orice caz, ținta sa nu este România, Iulian Chifu este de părere că Valery Kuzmin trebuie, nici mai mult, nici mai puțin, decât să fie trimis acasă.

”Deși a fost foarte cuminte în ultima vreme, cu capul la cutie, cred că de acum Kuzmin trebuie trimis acasă. A încălcat a nu-știu-câta-oară orice limită diplomatică și se pronunță aiurea în tramvai pe teme ce nu țin de compețentele și activitatile sale în România”, a scris Chifu https://www.facebook.com/iulian.chifu/posts/4339600219406659 .

Problema sa cu ambasadorul Rusiei la București – indiferent care ar fi acsta – nu este una nouă, Chifu exprimând, și cu alt prilej, nemulțumirea că șeful diplomației ruse la București dă interviuri ”multe” în România.

În 2015, Chifu spunea că se poate vorbi despre o diminuare substanțială a referirilor la Federația Rusă și la o poziționare mai degrabă ambiguă în raport cu Federația Rusă.

”Deci nu vorbim de o retorică pro rusă, deși putem să ne uităm, dacă vreți, la numărul de interviuri date de ambasadorul rus Care ambasador acreditat in Romania a dat atatea interviuri intr-un timp atat de scurt? În general, un ambasador nu da interviuri – ma rog, da de ziua nationala a statului… [Ambasadorul Malghinov] are trei interviuri date acum, aparand punctul de vedere al Federatiei Ruse, dar care inseamna dezinformare, propaganda si care nu a fost contracarat de catre nimen”, a spus Chifu https://www.youtube.com/watch?v=JpF2UZhHIwM .

Întrebarea care se pune, firesc, este: în numele cui solicită Iulian Chifu trimiterea acasă a ambasadorului rus la București, Valery Kuzmin și în ce scop? Cui servește tensionarea relațiilor româno-ruse?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *