România dublei măsuri: sluj la ambasadele occidentale și declararea persona non grata a diplomatului rus

România dublei măsuri: sluj la ambasadele occidentale și declararea persona non grata a diplomatului rus

Trăim în țara în care, la cel mai înalt nivel, autoritățile române dau raportul ambasadelor occidentale acreditate la București. Concomitent, Bucureștiul declară persona non grata un diplomat rus, pe motiv că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Georgiana Arsene

Ministerul Afacerilor Externe Român anunța azi cu mare tam-am că ”autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, transmite mae.ro.

Însă, în timp ce presa s-a chinuit să ne arate cât de bine e că diplomatul rus a fost declarat persona non grata, numărul 2 în statul român, președintele Senatului, userista Anca Dragu, face un titlu de glorie din faptul că, săptămânal, joia, are întâlniri cu 2-3 ambasadori.

Anca Dragu

Ce ne transmite, de fapt, Dragu? Ei bine, că România este condusă din afară, de ambasadori străini, care au săptămânal întâlniri la nivel înalt în care oficialii români le raportează toate mișcările – decizii și proiecte – în domeniul politic și economic, o situație care intră în contradicție cu prevederile Convenției de la Viena din 1961 scrie inpolitics.ro.

Documentul interzice diplomaților străini amestecul în treburile interne ale altui stat.

Inpolitics.ro prezintă o parte din dialogul halucinant dintre jurnalista Sorina Matei și Anca Dragu, din cadrul unui interviu acordat de șefa Senatului Alephnews.

Sorina Matei: Vreau să vă întreb ce ați discutat cu însărcinatul afacerilor statelor Unite, domnul David Muniz. Înțeleg că v-a făcut o vizită la Senat în care ați vorbit despre Statul de Drept, combaterea corupției și încrederea în guvernul de coaliție și implementarea reformelor asumate. Ce i-ați spus domnului Muniz?

Anca Dragu: A fost prima discuție cu dumnealui. Pe agenda președintelui Senatului se regăsește și această relație cu ambasadorii, partea de relații externe. Repet, este prima întâlnire cu dumnealui, de regulă am joia întâlniri cu doi, trei ambasadori. I–am spus ce spun întotdeauna: că muncim pentru programul de guvernare, că am trecut cu bine prin această primă tensiune în coaliție.

Sorina Matei: Era interesat de tensiunile în coaliție?

Anca Dragu: Toată lumea întreabă cum se vede și se pare că este într-adevar un moment. Nu ceva foarte brutal. Este oportunitatea de a pune la punct câteva reguli de coabitare

Sorina Matei: Și ce reforme i-ați spus că veți face în România domnului Muniz?

Anca Dragu: I-am spus despre educație, despre sănătate, partea de energie, apă, canal, de distribuție gaze, de electricitate(s.n.). Toate măsurile pe care noi le avem în program și care vor duce la această economie a României mai dezvoltată.

Sorina Matei: Și vin des la dumneavoastră ambasadori să vă întrebe despre ce se întâmplă cu o coaliție?

Anca Dragu: Am discuții săptămânale cu ambasadorii. Așa este normal, sunt solicitări din partea reprezentanților țărilor.

Sorina Matei: Sunt solicitările lor?

Anca Dragu: Da, vin să se prezinte pentru că sunt nouă în această funcție și apoi avem discuții legate de relațiile bilaterale.

Sorina Matei: Ce a spus domnul Muniz cu vizele?

Anca Dragu: A spus că se vede foarte bine coaliția și că se vede că facem lucruri. În general reacția ambasadorului este foarte bună vizavi de ce se întâmplă la guvernare.

Concluzia este una singură: România este țara dublei măsuri în care, dacă ești ambasadă occidentală ai parte de temenele, iar dacă ești Ambasada Rusiei… de șuturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *