Col. (r) SRI Tudor Păcuraru, despre boicotarea vânzării cărții ”Târgu Mureș 1990: Zori însângerate”: ”Mie îmi arată că am pus degetul pe rană”

Col. (r) SRI Tudor Păcuraru, despre boicotarea vânzării cărții ”Târgu Mureș 1990: Zori însângerate”: ”Mie îmi arată că am pus degetul pe rană”

”Târgu Mureș 1990: Zori însângerate. Conflictul interetnic din 1989-1990 în Dosarele CNSAS”, o lucrare de excepție, semnată de Florian Bichir și Tudor Păcuraru, a fost boicotată de la vânzare. Cine a făcut acest lucru și ce s-a urmărit de fapt? Reprezintă acest boicot o formă de război hibrid dusă pe teritoriul României? Iată doar două întrebări la care a răspuns, într-un interviu acordat în exclusivitate inprimalinie.org, Col. (r) SRI Tudor Păcuraru.

Georgiana Arsene

Boicotarea unei lucrări care tratează un subiect nu doar curajos, ci și provocator, chiar și acum, la 31 de ani de la producerea lui – evenimentele de la Târgu Mureș din martie 1990 – ridică multe semne de întrebare. Cu atât mai mult cu cât în România – ca peste tot în lume, dealtfel – lectura nu prea mai intră în preocupările cetățenilor.

Cine și în ce scop a încercat boicotarea de la vânzare a cărții ”Târgu Mureș 1990: Zori însângerate. Conflictul interetnic din 1989-1990 în Dosarele CNSAS”?

România este o societate deschisă astăzi. Să crezi că poți interzice sau boicota o carte e ceva… de domeniul paseismului romantic. Trăim în epoca internetului, în care asemenea greșeli – fiindcă altfel nu le pot aprecia decât ca fiind greșeli grosolane – nu fac decât să promoveze o carte.

Pentru mine este un test reușit. Faptul că s-a încercat măcar chestia asta mie-mi arată că am pus degetul pe rană și că doare. Adevărul este că mă așteptam la chestia aceasta. În momentul în care am intrat în posesia dosarului respectiv, am observat că – lucru la care nimeni nu se aștepta – dispozitivul de resurse secrete umane al Secției Județene de Informații continua să funcționeze, a declarat Col. (r) Tudor Păcuraru.

Continuarea interviului o puteți urmări în clipul video de mai jos.

One thought on “Col. (r) SRI Tudor Păcuraru, despre boicotarea vânzării cărții ”Târgu Mureș 1990: Zori însângerate”: ”Mie îmi arată că am pus degetul pe rană”

  1. ADEVARUL DERANJEAZA ,NU TREBUIE CUNOSCUT DECAT ATAT CAT NI SE SERVESTE SI DE CINE TREBUIE ! SUNT INTERESE STRAINE ROMANIEI SI COZILE DE TOPOR ALE NOASTRE TAC .FELICITARI AUTORILOR !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *