În timp ce buruienile năpădesc Sectorul 1, Armand se ia la trântă cu regimul din Belarus

În timp ce buruienile năpădesc Sectorul 1, Armand se ia la trântă cu regimul din Belarus

Sectorul 1, Capitala Capitalei odinioară, a devenit un loc în care gunoiul începe să ocupe tot mai mult loc, iar parcurile să arate deplorabil. Cetățenii îi scriu indignați primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, despre probleme, dar deocamdată edilul are alte priorități. Mai nou, se războiește cu regimul de la Minsk – Belarus.

Georgiana Arsene

Se spune că un nebun aruncă o piatră în apă și zece cuminți nu o pot scoate. Am văzut, de dimineață, postarea fostului consilier prezidențial Iulian Fota care distribuise postarea profesorului Andrei Oișteanu. Acesta din urmă ceruse primarului general al Capitalei, Nicușor Dan – da, cel care spunea că e nevoie de un sondaj ca să tie dacă să se tundă au nu – și primarului Sectorului 1, Clotilde Armand – unicul bebeluș alb din Guadalupe – schimbarea numelui străzii din Sectorul 1 – acolo unde se află Ambasada Republicii Belarus. Astfel, strada Tuberozelor să devină – țineți-vă bine… Strada Roman Protasevich. Adică acel chipurile dizident, în fapt unul care scria și el pe un canal de Telegram și vezi Doamne că e spaima regimului Lukashenko.

Așa că ai noștri, preluând ideea lui Oișteanu, au considerat că trebuie schimbată denumirea străzii: că no name ăla din Belarus, de care verii de gradul patru nici nu au auzit, merită să poarte numele unei străzi din Sectorul 1 al Capitalei României.

Clotilde Armand

Clotilde Armand ne-a informat că susține propunerea lui Oișteanu – de ce nu mă mir?:

În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit, a scris Armand.

O provocare care nu va duce la nimic bun, doar la o posibilă declanșare a unui conflict diplomatic cu Belarusul, în cazul în care autoritățile noastre vor fi atât de inconștiente încât să ducă la capăt această propunere.

Mă mir că nu a mai ieșit în stradă Teodor Mărieș, de la Asociația 21 Decembrie, omul care nu a fost tras la răspundere de justiția din România pentru instigare la violență în 21 decembrie 2019.

În august 2020, Mărieș și câțiva fugiți de acasă agitau un banner pe care scria Lukashenko=Iliescu, crime contra umanității. Fiecare cu obsesiile sale.

România se decredibilizează la nivel internațional prin asemenea inițiative, susținute de oameni care au fost puși de cetățeni în fruntea celui mai bogat sector al Capitalei și în fruntea Primăriei Generale a Municipiului București ca să facă treabă în interesul bucureștenilor. Apa caldă, curățenia din București și nu numai ar trebui să fie preocupările edililor, nu un neica nimeni din Belarus. Contribuabilii nu sunt preocupați de unul de care nu auzise nimeni până duminică. Asta ar trebui să înțeleagă primarul Clotilde Armand.

2 thoughts on “În timp ce buruienile năpădesc Sectorul 1, Armand se ia la trântă cu regimul din Belarus

  1. Asta , frantzuzoaica asta dementa , ” singurul copil alb nascut in Guadelupa ” , nu stie nici macar atata lucru si anume ca strazilor le sant acordate numele unor persoane , unor personalitati ce…deja nu mai sant in viata ? Vad ca , deja i-a stabilit viitorul lui Protasov si asta inca inainte de-al condamna aia din Bielorusia si…chiar mai inainte ca ea insasi sa fie chemata in fatza cuiva pentru a da explicatii…macar pentru nefacutele facute la Primaria Sectorului 1 . Mi-ar place ca , macar o strada din Bucuresti -sector 1 , sa poarte numele lui Emmanuel Macron sau macar p’ al lui Alain Delon caci , asi traii sa vad reactia alora care…va face toate paralele !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *