Câteva precizări importante despre procesul meu cu RA-APPS

Câteva precizări importante despre procesul meu cu RA-APPS

Regret că stric bucuria sinceră a unora care aflând chiar și la un an distanță că am pierdut procesul cu RA-APPS, s-au grăbit s-aplaude „evacuarea mea silită“, accentuând că am fost „alungat din vila de lux“ – iată însă care e adevărul: întrucât eu N-AM mai locuit în imobilul respectiv din 2017 și, ca atare, am predat locuința goală și cheile executorului judecătoresc. Totul s-a desfășurat civilizat, semnând un proces de predare-primire.  

Gelui Voican VOICULESCU

Este vorba de un anacronism mistificator, întrucât așa-zisele știri erau perimate și inactuale, referindu-se la informații datând de la începutul anului 2020. 

Falsificarea începe chiar din titlu: „Gelu Voican Voiculescu a pierdut vila de protocol“ – or, locuința respectivă n-a fost niciodată vilă de protocol, nici măcar de locuință de serviciu, ci doar una obișnuită, închiriată de la ICRAL.  Nu era o vilă de lux, cum s-a afirmat insinuant, ci o casă cu parter și cu etaj. Nu era atât de confortabilă, dovadă că tovarășul Nicolae Giosan – fost ministru al Agriculturii, fost președinte al Marii Adunări Naționale –, s-a mutat din ea în 1988, într-altă vilă pe strada Herăstrău… 

S-au făcut o seamă de exagerări tendențioase asupra suprafeței locuibile, a numărului de băi și alte „merite“.  

În plus, precizez că nu plăteam o chirie de 149 lei/lună, ci una de 765 lei/lună, până când guvernul a emis OUG nr. 9/2008, prin care mi s-a stabilit o chirie de 3450 euro/lună. Noua tarifare viza doar 9 imobile, dar tot în cartierul zis al Primăverii. Prin chiriile exorbitante s-a urmărit ca locatarii-chiriași să plece, iar casele să fie acaparate de speculanții imobiliari care să le dărâme și să ridice în locul lor blocuri moderne cu 12 etaje…  

Gelu Voican Voiculescu

Eu am continuat să plătesc chiria de până atunci, adică, de 765 lei/lună, îndatorându-mă însă cu diferența de 10.000 lei în fiecare lună. 

RA-APPS-ul mi-a intentat un proces pe care am fost convins că-l voi câștiga, chiar dacă până atunci, datori mea se va acumula. Procesul s-a lungit însă timp de 11 ani, finalmente pierzând contra așteptărilor mele solid întemeiate juridic. (Poate voi detalia într-o notă separată argumentele juridice pe care-mi întemeiam apărarea.) Împotriva statului – mai ales, când sunt în joc sume mari de bani –, individul nu poate avea parte de o judecată echitabilă.  

Atunci când sentința a rămas definitivă, Judecătoria Sectorului 1 a încuviințat executarea silită și a investit o societate de executori judecătorești să procedeze la recuperarea sumei de bani datorată de mine ca debitor, RA-APPS-ului. Cum n-aveam alte venituri în afara pensiei, executorii au instituit poprirea din aceasta, în limitele prevăzute de lege. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *