Sătulul nu crede flămândului sau cum copiii României vor suferi și mai departe, în timp ce autoritățile se preocupă de afgani

Sătulul nu crede flămândului sau cum copiii României vor suferi și mai departe, în timp ce autoritățile se preocupă de afgani

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat ieri, 17 august 2021, că România îşi manifestă deschiderea şi evaluează posibilitatea de a prelua, acolo unde se consideră justificat, personalul local afgan care a sprijinit autorităţile române care şi-au desfăşurat activitatea în Afganistan, dar şi, tempotrar, personal afgan care a sprijinit misiuni ale organizaţiilor europene şi euroatlantice.

Georgiana Arsene

Pe internet deja este o adevărată campanie dusă de intelectuali români susținători ai politicilor europene și euroatlantice, care nu au cunoscut nici frigul și nici foamea și care și-au descoperit acum empatia pentru afgani.

Intelectualii nației sunt preocupați de problema afganilor. Ce fac ei, unde se duc, ce tragedie că femeile afgane nu vor mai avea dreptul la educație… etc. Însă, aceiași intelectuali sunt total indiferenți la drama miilor de copii români care se culcă flămânzi, a femeilor abuzate, a traficului de persoane.Copiii săraci ai României nu conteaza. România e preocupată să aducă refugiați, pentru care se vor găsi și locuințe, și bani, și hrană, și de toate. Pentru amărâții României, însă, nu există nici o soluție. Poate doar rugăciunea la Dumnezeu să nu îi lase să moară în mizeria cea mai cruntă. Atât.

Că doar, vorba aia, cine le-a pus pe alea, mamele copiilor săraci, să rămână gravide? Niște inconștiente, niște c…, care nu știu decât să se înmulțească. E nevoie de educație sexuală în școli! Gata! Că nu se mai poate! Lume înapoiată, huo, Evul Mediu!

Interesează pe cineva că oamenii ăia nu au ce pune pe masă, că nu au educație, că, din pricina condițiilor cumplite de viață au devenit doar niște animale? Nu.

Impresionează pe cineva lacrimile copiilor săraci, bătuți, umiliți? Nu! Din punctul de vedere al unora, îmbuibați, dezumanizați, copiii ăștia să zică merci că trăiesc. Că nu are nimeni interes ca amărâții să facă și ei o școală, să devină utili societății.

Și ei sunt cetățeni români și trebuie sprijiniți, îndrumați! Pentru ei nu sunt bani, nu-i așa? Dar pentru refugiați sunt?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *