Vasily Piskarev, despre apelul Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Vasily Piskarev, despre apelul Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Șeful Comisiei Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de intervenție străină în afacerile interne ale Rusiei spune că va fi monitorizată reacția Curții Europene la dovezile prezentate de Rusia privind încălcările grave ale drepturilor omului, cum ar fi pierderea de vieți omenești, discriminarea populației de limbă rusă, suprimarea libertății de exprimare și persecuția jurnaliștilor, blocarea principala sursă de apă dulce pentru locuitorii peninsulei Crimeea.

Comisia Dumei de Stat pentru investigarea de interferență a statelor străine în afacerile interne ale Rusiei în legătură cu apelurile parlamentarilor statelor membre ale CSTO a trimis materiale la Secretariatul Adunării Parlamentare a CSTO – Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, confirmând faptele de intervenție occidentală în politica internă a statului rus.

„Am trimis partenerilor noștri imagini gratuite de materiale video, precum și capturi de ecran ale documentelor organizațiilor neguvernamentale străine nedorite pe subiecte precum interferența în alegeri, instruirea în tehnologiile„ revoluțiilor culorilor ”și metodele de colectare a informațiilor clasificate și a altor informații clasificate pe teritoriul spațiului post-sovietic, interferența în politica privind drogurile și propaganda drogurilor, denaturarea istoriei ”, a declarat șeful Comisiei, Vasily Piskarev.

„Materialul prezentat CSTO conține, de asemenea, informații solicitate de parteneri cu privire la măsurile legislative elaborate de Comisie pentru a răspunde acestor provocări și amenințări”, a declarat șeful Comisiei Dumei de Stat.

Vasily Piskarev, șeful Comisiei Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de intervenție străină în afacerile interne ale Rusiei, a comentat apelul Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu o plângere interstatală împotriva Ucrainei:

„Vom monitoriza îndeaproape reacția Curții Europene la dovezile prezentate de Rusia privind încălcările grave ale drepturilor omului, cum ar fi pierderea de vieți omenești, discriminarea populației de limbă rusă, suprimarea libertății de exprimare și persecuția jurnaliștilor, blocarea principala sursă de apă dulce pentru locuitorii peninsulei Crimeea. Până în prezent, vedem doar apeluri din partea CEDO pentru a ne încălca Legea fundamentală.

Un apel la CEDO este, de asemenea, un semnal pentru organizațiile internaționale neguvernamentale cu autoritate, care ne solicită în mod regulat să desființăm legislația anti-extremistă rusă și normele care reglementează activitățile organizațiilor nedorite și ale agenților străini. Este timpul ca acești apărători ai drepturilor omului să înțeleagă că legile adoptate de Rusia au un caracter exclusiv reciproc, de protecție și sunt cauzate de o neîncetată intervenție externă în afacerile noastre interne.

Sperăm că judecătorii CEDO și apărătorii drepturilor omului își vor îndrepta în cele din urmă atenția asupra încălcărilor flagrante ale drepturilor omului din Ucraina și vor apăra pentru persoanele ale căror drepturi au fost încălcate în mod sistematic de la lovitura de stat din 2014”, a spus Piskarev.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *