Cazul Navalnîi. Oficial rus: există din ce în ce mai multe semne că acum un an ne-am confruntat cu o provocare bine planificată de către forțe externe.

Cazul Navalnîi. Oficial rus: există din ce în ce mai multe semne că acum un an ne-am confruntat cu o provocare bine planificată de către forțe externe.

Astăzi, 20 august 2021, se împlinește un an de când Alexei Navalnîi s-a simțit rău în avion și a fost internat urgent la Omsk.

Georgiana Arsene

Vasily Piskarev, președintele Comisiei Dumei de Stat pentru a investiga faptele de intervenție străină în afacerile interne ale Rusiei, a comentat situația referitoare la Alexei Navalnîi la cererea jurnaliștilor la un an după incidentul de la bordul avionului.

Oficialul rus a precizat că astăzi, 20 august 2021, se împlinește exact un an de când Alexei Navalnîi s-a simțit rău în avion și a fost internat urgent în Omsk. Dar nici măcar un an mai târziu, nu avem o imagine fiabilă: ce s-a întâmplat de fapt pe 20 august 2020.

”În același timp, în fiecare zi apar din ce în ce mai multe întrebări despre versiunea ”otrăvirii” promovată în Occident, la care nu am auzit răspunsurile. Și există din ce în ce mai multe semne că acum un an ne-am confruntat cu o provocare bine planificată de către forțe externe.

Am pierdut deja numărul de solicitări ale Procuraturii Generale a Federației Ruse către autoritățile germane pentru asistență juridică internațională. Dar nimeni nu a prezentat rezultatele analizelor sau formula substanței cu care ar fi fost efectuată otrăvirea”, a spus oficialul.

De asemenea, spune Piskarev, Comisia Dumei de Stat a apelat de două ori la Bundestag pentru asistență în anchetă – cel mai recent pe 19 iulie.

”De asemenea, ne-am adresat OPCW pentru a clarifica neconcordanțele din raportul acestei organizații internaționale, care deja pe 20 august (!), când Navalnîi tocmai a fost dus din avion la spital, iar medicii nu făcuseră încă un diagnostic, a trimis specialiștii săi în Germania (?!) pentru a investiga otrăvirea unui cetățean rus cu un agent de război chimic (?!).

Ca răspuns, până acum – tăcerea și mormăitul indistinct despre ”erorile tehnice” din partea oficialilor. Tăcerea este foarte elocventă. La urma urmei, există din ce în ce mai multe dovezi că acolo, în Occident, au știut cumva despre viitoarea ”otrăvire” din timp.

Iată cum, de exemplu, să explicăm declarația ONG-ului britanic Amnesty International că Navalnîi a fost otrăvit, făcută la câteva ore după internarea sa, când nimeni nu știa ce s-a întâmplat? Știau deja acolo?

Apoi, presa a început să funcționeze, acuzații nefondate împotriva țării noastre au plouat din toate părțile. Dar răspunsurile la întrebări, ceea ce a fost cu adevărat, sunt încă ascunse nu în Rusia, ci în străinătate, și cu cât apar mai multe întrebări, cu atât mai mult zgomot ca răspuns și nici un cuvânt la obiect.

Aș dori să le reamintesc colegilor noștri din Bundestag și conducerii OIAC că așteptăm răspunsuri de fond la contestațiile Comisiei pentru Duma de Stat și Procuratura Generală a Rusiei. Într-o zi, toate secretele vor deveni evidente”, a explicat Piskarev.

One thought on “Cazul Navalnîi. Oficial rus: există din ce în ce mai multe semne că acum un an ne-am confruntat cu o provocare bine planificată de către forțe externe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *