Ministerul rus de Externe a comentat perspectivele procesului împotriva Ucrainei la CEDO

Ministerul rus de Externe a comentat perspectivele procesului împotriva Ucrainei la CEDO

Examinarea procesului Rusiei împotriva Ucrainei în cadrul CEDO va dura mai mult de un an, a declarat comisarul Ministerului rus de Externe pentru drepturile omului, democrație și statul de drept, directorul adjunct al Departamentului pentru cooperare umanitară și drepturile omului, Grigori Lukyantsev.

Afirmația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Ria Novosti.

„În ceea ce privește așteptările noastre, este destul de dificil să facem previziuni, deoarece vorbim despre un proces juridic internațional … Este clar că acest proces nu va dura un an”, a spus el, subliniază russian.rt.com.

În iulie, CEDO a înregistrat prima plângere interstatală împotriva Ucrainei din istoria Rusiei. În document, Moscova solicită comunității mondiale să acorde atenție încălcării drepturilor omului de către autoritățile de la Kiev și să înregistreze o serie de infracțiuni în domeniul juridic internațional.

Din punctul de vedere al părții ruse, lovitura de stat neconstituțională din Ucraina și promovarea forțelor naționaliste în organele de stat ale țării au devenit principala cauză a încălcărilor în masă ale drepturilor omului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *