Piskarev: Occidentul desfășoară o campanie planificată pentru a discreta alegerile din RUSIA

Piskarev: Occidentul desfășoară o campanie planificată pentru a discreta alegerile din RUSIA

„Comisia Dumei de Stat stabilește regularitatea cu care structurile occidentale exploatează subiectul presupuselor încălcări ale drepturilor democratice în ajunul alegerilor din Rusia și solicită abolirea legislației noastre privind combaterea extremismului, a terorismului, precum și modul privind organizațiile și activitățile nedorite ale agenților străini”.

Vasily Piskarev, președintele Comisiei Dumei de Stat pentru Investigația Faptelor de Intervenție Străină în Afacerile Interne din Rusia, a vorbit despre acest lucru în cadrul „mesei rotunde” desfășurată astăzi în Camera Publică a Federației Ruse.

„Evenimentele din acest an care discreditează alegerile din Rusia au fost organizate, de exemplu, de Forumul Rusiei Libere, Fundația Boris Nemțov, cu sprijinul ONG-urilor străine – Fundația Casa Drepturilor Omului, Platforma de Solidaritate Civică, Amnesty International și Human Rights Watch, precum și o serie de țări – Australia, Canada, Statele Unite, Danemarca, Franța, Germania, Olanda, Norvegia, Marea Britanie, Republica Cehă, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia și, bineînțeles, Ucraina.

Materiale negative despre cursul campaniei electorale în țara noastră au fost, în special, publicate în ultimele luni de o serie de publicații din Austria, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Canada, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, SUA, Franța, Cehia și altele. Subiectele cheie au fost absența observatorilor OSCE la alegerile din Rusia și neadmiterea persoanelor implicate în activități extremiste pentru a participa la campania electorală. Împreună cu criticile distructive părtinitoare la adresa unui număr de ONG-uri controlate de guverne străine, toate acestea reprezintă o campanie planificată de discreditare a alegerilor din Rusia și de pregătire a opiniei publice din străinătate pentru nerecunoașterea rezultatelor acestora.

Observ că, în luna mai a acestui an, Comisia pentru relații externe a Parlamentului European a publicat propunerile sale către funcționarii UE de a se pregăti pentru nerecunoașterea rezultatelor viitoarelor alegeri pentru Duma de Stat în legătură cu presupusele falsuri ale raportului.

Declarații relevante au fost făcute de ONG-ul britanic Amnesty, Reporterii francezi fără frontiere și, în consecință, de American Human Rights Watch, o serie de organizații nedorite – de exemplu, ONG-ul german Platforma europeană pentru Alegeri Democratice și Fundația Americană pentru Rusia Liberă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *