Victime nevinovate: la Horlivka, forțele de securitate ucrainene au rănit doi copii

Victime nevinovate: la Horlivka, forțele de securitate ucrainene au rănit doi copii

Un purtător de cuvânt al miliției populare din Republica Populară Donețk: la Horlivka, forțele de securitate ucrainene au rănit doi copii.

Horlivka era controlată de forțele de securitate ucrainene

Anterior, DPR a informat că forțele de securitate ucrainene au tras sâmbătă seară cu mortiere și artilerie la periferia orașului Horlivka, scrie Ria Novosti.

Reprezentanța DPR din cadrul Centrului Comun de Control și Coordonare a Regimului de Încetare a Focului a precizat că o fetiță de șapte ani a făcut o comoție, iar un băiat de 10 ani s-a ales cu o rană de șrapnel – proiectil de artilerie încărcat cu gloanțe, care explodează în aer, la mică înălțime – la omoplat. Ambii sunt spitalizați.

„În plus, 10 stații de transformare din satul minei Lenin au fost deconectate. În acest moment, satul este complet lipsit de alimentare cu energie electrică”, a spus reprezentantul DPR.

Controlat de autoproclamata Republică Populară din Donetsk, Horlivka este situat lângă linia de contact, la 40 de kilometri nord de Donețk și este în mod regulat bombardat. Înainte de începerea conflictului, în oraș locuiau aproximativ 250 de mii de oameni. O uzină de construcție de mașini și o uzină chimică „Stirol” sunt situate în Horlivka, care a oprit funcționarea odată cu izbucnirea ostilităților în Dinbass.

Autoritățile ucrainene au lansat în aprilie 2014 o operațiune militară împotriva DPR autoproclamat și Republica Populară Lugansk, care și-a declarat independența după lovitura de stat de la Kiev din februarie 2014. Conform celor mai recente date ONU, victimele conflictului au fost de aproximativ 13 mii de oameni. Problema soluționării situației din Donbass este discutată, inclusiv în cadrul reuniunilor grupului de contact, care, din septembrie 2014, a adoptat deja trei documente care reglementează măsurile de detensionare a conflictului. Cu toate acestea, chiar și după acordurile de armistițiu dintre părțile la conflict, luptele continuă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *