Haga a acordat asistență umanitară unei organizații paramilitare ce recruta copii

Haga a acordat asistență umanitară unei organizații paramilitare ce recruta copii

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse scrie, pe canalul său de Telegram, faptul că deputații parlamentului olandez au descoperit ”o poveste interesantă”.

Georgiana Arsene

Maria Zaharova susține că deputații olandezi au aflat că, oficial, Haga a oferit, cel puțin câțiva ani, asistență nu numai pseudo-umanistelor de la Căștile Albe, ci și așa-numitei Divizii Sultan Murad, o formațiune paramilitară a forțelor siriene antiguvernamentale. Din surse deschise rezultă că „Divizia”, judecând după datele ONU, a recrutat copii adolescenți, înarmându-i și trimițându-i în luptă.

Deputații olandezi sunt foarte indignați, pe bună dreptate, trebuie să spun, că Haga îi ajută pe militanții care nu disprețuiesc astfel de metode barbare de război precum recrutarea de copii, susține purtătorul de cuvânt al MAE Rus.

Zaharova susține că merită amintit istoricul „sultanului Murad”, în special atacul asupra civililor de la Sheikh Maqsoud din 2016, bombardarea unei mănăstiri din Alep etc.

Știți ce a făcut ministrul olandez de externe Kaag? Și-a exprimat îngrijorarea cu privire la rapoartele privind copiii-soldați. Asta e tot. O imprimantă 3D pentru drepturile omului din Haga s-a rupt. Șeful politicii externe olandeze a declarat că circumstanțele sunt clarificate.

În mod surprinzător, este nevoie de timp pentru ca reprezentanții oficiali ai Haga să clarifice circumstanțele cauzate de deciziile interne și tot ceea ce ține de „amenințarea externă” sub forma, de exemplu, a Rusiei, nu provoacă dificultăți și duce imediat la acuzații, cereri de sancțiuni și tot felul de blesteme împotriva Moscovei. Mereu mi s-a părut că e mai ușor să te descurci în problemele proprii. E adevărat, dacă nu este vorba despre rubrica #Asta e Altceva.

Deci, pentru a afla exact cum i-a ajutat Haga pe militanți, cât i-a costat pe contribuabilii olandezi, care sunt planurile de susținere în continuare, deputații parlamentului au eșuat. Dar acest lucru nu înseamnă că Olanda nu va trebui să se explice, a încheiat Maria Zaharova.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *