Lavrov a vorbit despre provocările împotriva Rusiei înainte de alegerile pentru Duma de Stat

Lavrov a vorbit despre provocările împotriva Rusiei înainte de alegerile pentru Duma de Stat

Ministrul de Externe Serghei Lavrov spune că multe provocări împotriva Rusiei în ajunul alegerilor se derulează acum prin Ucraina.

„S-a aflat deja că au lansat o cerere către toate țările ca ambasadorii să meargă la oficiali guvernamentali și să insiste să nu trimită observatori la alegerile noastre. Aici, în Belarus, un astfel de apel, conform informațiilor mele, a avut deja loc, dar este ridicol, de fapt. Ce legătură au alegerile din Rusia și Ucraina cu acestea?”, a declarat ministrul la o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor naționale și culturale.

Lavrov participă la alegerile pentru Duma de stat în primele cinci locuri din partidul „Rusia Unită”. Alături de acesta sunt nominalizați și ministrul Apărării Serghei Șoigu, medicul șef al spitalului din Kommunarka Denis Protsenko, comisarul pentru drepturile copilului Anna Kuznețova și copreședinta sediului ONF, Elena Shmeleva.

Votul va avea loc anul acesta în perioada 17-19 septembrie. Membrii camerei inferioare a parlamentului sunt aleși pentru cinci ani conform unui sistem mixt: 225 de deputați sunt aleși conform listelor de partid, alți 225 – în circumscripții cu mandat unic într-un singur tur, scrie ria.ru.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *