Pamfilova a cerut acces pentru străini la sistemul de monitorizare video a alegerilor din septembrie

Pamfilova a cerut acces pentru străini la sistemul de monitorizare video a alegerilor din septembrie

Accesul reprezentanților internaționali la sistemul de monitorizare video trebuie asigurat atât la nivel federal, cât și în camerele regionale, consideră președintele Comisiei Electorale Centrale (ȚIK), scrie agenția TASS.

Observatorii internaționali trebuie să poată participa la sistemul de monitorizare video în centrele de supraveghere publică a alegerilor din septembrie, iar în acest sens trebuie să le fie oferite conturi pentru portalul de lucru al transmisiunilor video, a declarat președintele ȚIK, Ella Pamfilova.

”Va veni un număr important de observatori străini. Iar dacă vor manifesta dorința, inclusiv de a merge în secțiile de vot, de a vizita și centrele publice și, spre exemplu, de a observa în regim online, trebuie să aveți în vedere ca o astfel de posibilitate să fie asigurată atât la nivel federal, cât și în camerele regionale”, a spus Pamfilova, adresându-se unuia dintre membri Camerei Civice a Rusiei, Maksim Grigoriev.

”Adică, într-o regiune au venit, să zicem, observatori internaționali, au dorit să observe prin intermediul sistemului de monitorizare video, o astfel de posibilitate trebuie să existe”, a subliniat șefa ȚIK. Potrivit spuselor sale, în acest scop trebuie, de asemenea, activate cât se poate de multe oportunități ale împuternicilor pentru drepturile omului la nivel federal, dar și regional.

Anterior, Pamfilova a anunțat că, în total, participanții la sistemul de monitorizare video a alegerilor din septembrie vor primi cel puțin 54.849 de conturi pentru accesul la portalul pentru transmisiuni video. Ea a arătat că participanți la acest sistem de monitorizare video vor deveni toate partidele politice, birourile lor regionale și candidații din circumscripțiile uninominale, comisiile electorale, precum și centrele publice de supraveghere organizate pe teritoriile subiectelor Federației Rusiei, unde la procesul de urmărire a votului poate participa orice doritor care a urmat pregătirea necesară. În plus, acces la transmisiunile video vor primi împuterniciții pentru drepturile omului în centrul federal și în regiuni, precum și Consiliul prezidențial pentru dezvoltarea societății civile și drepturile omului, informează vestidinrusia.ro.

Alegerile pentru Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, se vor desfășura timp de trei zile – 17, 18, 19 septembrie -, cu ziua unică de vot la 19 septembrie, când vor mai avea loc și alegeri pentru șefia mai multor subiecte ale Federației Ruse.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *