Zaharova, despre neo-nazismul din Ucraina

Zaharova, despre neo-nazismul din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, vorbește, într-o postare de pe canalul său de Telegram, despre neo-nazismul din Ucraina și despre ”orbirea” Washingtonului când vine vorba despre acest lucru.

Trista rubrică #NuSuntAcolo vorbește despre neo-nazismul din Ucraina și despre cum Kievul pretinde că nu este așa.

În timp ce Zelenski discută peste mări despre realizările democrației în Ucraina, un monument al lui Kuzma Brychka a fost deschis în satul Karpilovka, cu participarea organizațiilor ultra-drepte. Este păcat că președintele Ucrainei nu a ajuns în sat în drum spre Washington sau că ar putea împărtăși impresii de neuitat cu organizațiile evreiești americane.

Brychka Kuzma Evdokimovich s-a născut la 12 octombrie 1922 în satul Karpilovka. Participant la asasinarea în masă a Marelui Război Patriotic.

Distrus în timpul operațiunii KGB în octombrie 1951.

Potrivit șefului Comitetului Evreiesc Ucrainean Eduard Dolinsky, Brychka a participat la asasinarea populației sovietice și evreiești: „Ca parte a „Polyska Sich” Brychka a participat la distrugerea populației evreiești, soldați și partizani sovietici, mai târziu în UPA * – un participant la crimele în masă ale populației poloneze pașnice și ale evreilor care se ascundeau în păduri”.

Șeful comitetului a menționat că la deschidere au venit câteva zeci de persoane, care au adus cu ei simbolurile organizațiilor naziste și ultra-drepte.

*UPA „Polesskaya Sich” (Ukr. „Polyska Sich”) – o organizație armată a naționaliștilor ucraineni, creată sub conducerea lui Taras Borovets-„Bulba”, și a existat pe teritoriul Volyn și Polesie Reich Comisariat Ucraina a celui de-al Treilea Reich din august 1941 până în 1944.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *