China începe producția de aeronave ruso-chineze CR929

China începe producția de aeronave ruso-chineze CR929

Producția primului exemplu de aeronavă CR929 cu raza largă a corpului larg ruso-chinez a început în China, informează Ria Novosti, citând presa chineză, Jiefang Daily.

Anterior, inginerul șef pentru cercetări avansate al China Civil Aircraft Corporation (COMAC) Yang Zhigang a raportat că asamblarea primelor aeronave va începe în 2021. El a menționat că acest lucru înseamnă că părțile convin asupra principalilor parametri ai mașinii (forma fuselajului, dimensiunile și materialele structurale de bază) și rezolvă problema cu furnizorii.

Modelul aeronavei ruso-chineze CR929 a fost prezentat la spectacolul aerian din China din noiembrie 2018. Versiunea de bază a CR929-600 va putea transporta 280 de pasageri pe o distanță de până la 12 mii km. Modelul are o lungime de 22 m, o înălțime de 6,5 m, iar lățimea este de 5,9 m.

Familia include, de asemenea, variante cu fuselaje alungite (CR929-700) și scurtate (CR929-500). S-a planificat ca CR929 să concureze cu aeronavele Airbus european și Boeing-ul american.

Costul programului este estimat la 13-20 milioane dolari Rusia va investi în proiect aproximativ 600 miliarde de ruble Acest lucru este mai mult decât în toate celelalte programe de construcție de aeronave în total.

Sursa: kommersant.ru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *