Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Statele Unite și Ucraina sunt prietene doar împotriva Rusiei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Statele Unite și Ucraina sunt prietene doar împotriva Rusiei

 Statele Unite și Ucraina sunt mai susceptibile de a fi „prieteni împotriva Rusiei”, iar acest lucru este regretabil. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, joi, în timpul unei conversații cu jurnaliștii pe marginea Forumului Economic de Est (EEF).

„Problema Rusiei a fost o prioritate pe agenda negocierilor SUA-Ucraina. Din păcate, mai ales cu un semn minus. Mai degrabă, în termeni simpli, este vorba despre prietenia ucraineano-americană împotriva Rusiei. Adică sunt prieteni nu pentru ei înșiși, ci împotriva Rusiei. Acest lucru nu poate decât să provoace regrete”, a spus Peskov.

Potrivit acestuia, retorica anti-rusă despre Crimeea și alte probleme este, de asemenea, „regretabilă și nimic mai mult”.

Ucraina și NATO

Potrivit lui Peskov, Kremlinul a atras atenția asupra aspirațiilor euro-atlantice ale Ucrainei”, asupra dorinței Ucrainei de a se alătura NATO și asupra „potențialei disponibilități de a saluta această dorință din partea americanilor”.

În acest sens, Rusiei „nu-i place” posibila apropiere a infrastructurii militare a Alianței Nord-Atlantice de granițele țării, a adăugat Peskov. „Președintele Rusiei [Vladimir Putin] și-a exprimat în mod repetat poziția foarte clară, de înțeles și consecventă cu privire la continuarea abordării infrastructurii militare a NATO la frontierele noastre. Este un lucru care nu ne place deloc”, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit acestuia, Moscova a atras atenția și asupra planurilor de a oferi asistență militară SUA Ucrainei. Acest subiect, printre altele, a fost discutat în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky la Washington. „Credem că acesta ar putea fi motivul acțiunilor imprevizibile ale părții ucrainene în ceea ce privește încercările de a rezolva cu forță conflictul intern ucrainean din sud-estul [țării]. Acest lucru este foarte periculos”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Nu am văzut și nu am auzit nici o urare din partea Washingtonului adresată domnului Zelenski în ceea ce privește punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. Nu am văzut niciun cuvânt despre acest lucru în mesaje”, a spus Peskov.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *