FSB: Serviciile de informații ucrainene se aflau în spatele exploziei unei conducte de gaz din Crimeea

FSB: Serviciile de informații ucrainene se aflau în spatele exploziei unei conducte de gaz din Crimeea

FSB: explozia unei conducte de gaz în Crimeea pe 23 august a fost organizată de serviciile de informații ucrainene.

Explozia gazoductului din Crimeea a fost organizată de serviciile de informații ucrainene, informează FSB.

Anterior, serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne al republicii a declarat că persoane necunoscute au avariat pe 23 august o conductă de gaz în partea muntoasă a regiunii, care este folosită pentru alimentarea satului Perevalnoie și a unității militare.

Lucrările sale au fost restaurate a doua zi. Cu o zi înainte, instanța a arestat patru suspecți.

„S-a stabilit că sabotajul a fost organizat de unitatea teritorială a Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei din Herson – așa-numitul serviciu operațional „Tavria” cu participarea „Mejlisului poporului tătar din Crimeea”*”, se arată în mesaj.

Săptămâna trecută, ofițerii FSB l-au reținut pe șeful adjunct al „Mejlis”* Nariman Dzhelialov, care a acționat ca intermediar, precum și pe Asan și Aziz Akhmetov, care au organizat direct un sabotaj.

La instrucțiunile unuia dintre liderii „Mejlis” – organizație extremistă interzisă în Rusia – în iunie, akhmetovii au plecat în Ucraina, unde au fost instruiți în explozibili. Pentru organizarea exploziei li s-au promis aproximativ 2.000 de dolari. Acțiunea a fost planificată să coincidă cu Ziua Independenței Ucrainei, notează RIA Novosti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *