Pamfilova: numărul atacurilor pe internet asupra resurselor CEC a crescut de 2,5 ori

Pamfilova: numărul atacurilor pe internet asupra resurselor CEC a crescut de 2,5 ori

Din iulie, numărul impacturilor potențial periculoase asupra resurselor CEC și a site-urilor web ale comisiilor electorale a crescut de 2,5 ori, a declarat șefa Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, într-o ședință din 8 septembrie.

Potrivit acestuia, de la începutul campaniei federale, numărul utilizatorilor site-ului CEC a crescut de cinci ori față de perioada interelectorală. Numărul de pagini vizualizate aproape s-a triplat. Fiecare al treilea vizitator al site-ului CEC lucrează cu servicii digitale.

„În același timp, înregistrăm o creștere a numărului de impacturi potențial periculoase de pe internet asupra resurselor și site-ului CEC și a site-urilor comisiilor electorale”, a declarat Ella Pamfilova. – Astfel, pentru perioada iulie-începutul lunii septembrie, numărul efectelor potențial periculoase înregistrate ale diferitelor niveluri critice a crescut de 2,5 ori și s-a ridicat la aproximativ 170 de mii. Din numărul total de impacturi, aproximativ o treime are un nivel critic foarte ridicat. Adică, dacă sunt implementate cu succes, ele pot provoca prejudicii semnificative site-ului CEC și site-urilor comisiilor electorale”.

Șeful CEC a precizat că se iau toate măsurile necesare pentru a proteja împotriva unor astfel de atacuri.

Pamfilova a subliniat că, pe măsură ce se apropie ziua votului, hackerii vor fi mai activi. „Suntem pregătiți pentru asta. Am luat toate măsurile necesare și vom fi luate pentru ca utilizatorii noștri să primească toate informațiile necesare la timp „, a spus ea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *