Zaharova, despre planurile autorităților ucrainene de demolare a memorialului „Flacăra eternă” din orașul Drohobich, regiunea Liov

Zaharova, despre planurile autorităților ucrainene de demolare a memorialului „Flacăra eternă” din orașul Drohobich, regiunea Liov

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus de Externe a exprimat punctul de vedere cu privire la planurile autorităților din Ucraina de a demola memorialul ”Flacăra Eternă”.

Acțiunea continuă a regimului de la Kiev de a rescrie paginile eroice ale istoriei Ucrainei, pentru a construi un stat pe principiile naționalismului agresiv, șovinismului și intoleranței provoacă cea mai serioasă îngrijorare.

Sunt promovate activ „faptele” acoliților Germaniei naziste din Organizația Naționaliștilor Ucraineni și armata insurgentă ucraineană, care au „curățat” Ucraina de populația non-ucraineană – evrei, romi, polonezi, ruși, reprezentanți ai altor grupuri etnice, precum și ucraineni „greșiți”. Victimele pogromurilor din Galiția din vara anului 1941 au fost peste 15 mii de persoane, iar numărul victimelor masacrului de la Volin din 1943 depășește 36 de mii de oameni.

Subliniem că vorbim despre uciderea brutală a civililor, inclusiv a femeilor, a persoanelor în vârstă și a copiilor.

Construcția unui stat ucrainean modern bazat pe astfel de idealuri este confirmată de campania activă a autorităților „Independentului” de a redenumi străzile și facilitățile sociale în cinstea criminalilor naziști, distrugând în același timp memorialele și memoria îndrăzneților apărători ai patriei lor materne. , Europa și lumea de la „ciuma brună”.

La începutul acestui an, vandalii au abuzat de mormântul în masă al soldaților-eliberatori ai Hersonului, care și-au dat viața în lupta împotriva naziștilor și au eliberat orașul de o ocupație de trei ani. 17 pietre funerare au fost sparte și profanate.

În luna iulie a acestui an, autoritățile de la Liov au finalizat demolarea Monumentului Gloriei Militare – un monument al soldaților sovietici căzuți în timpul Marelui Război Patriotic în timpul eliberării orașului. În același timp, sculptura Patriei Liov, demontată împreună cu statuia soldatului sovietic, a fost mutată în muzeul Teritoriului Terorii. Este planificată distrugerea unei copii a Ordinului Marelui Război Patriotic pe câmpul lui Marte în același Liov.

Recent a devenit cunoscut faptul că autoritățile din Drohobich, regiunea Liov, au planificat să distrugă memorialul „Flacăra Eternă” de pe mormântul în masă al soldaților sovietici care au murit în bătăliile pentru eliberarea Ucrainei occidentale și să-și mute rămășițele în cimitirul orașului. La cererea Consulatului General al Rusiei la Liov, a fost primit un răspuns scandalos din partea administrației din Drohobich.

Acesta declară inadmisibilitatea „imixtiunii în afacerile interne ale țării” și susține că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Ucraina „a suferit pierderi din partea regimurilor totalitare fascisto-naziste și sovieto-comuniste”. Astfel, soldații Armatei Roșii, care au salvat Europa de sclavia lui Hitler, printre care, apropo, au fost mulți ucraineni și invadatori ai lui Hitler, sunt puși pe același nivel.

Profanarea nerușinată a cenușei soldaților sovietici, imigranți din toate republicile URSS, este condusă de Kiev, încălcând obligațiile internaționale și normele legislației naționale pentru protecția și conservarea monumentelor militare. În special, obligațiile Ucrainei în temeiul Acordului privind perpetuarea memoriei curajului și eroismului popoarelor statelor membre ale Comunității Statelor Independente din Marele Război Patriotic din 1941-1945, la care este parte.

Solicităm Kievului să oprească practica defăimătoare referitoare la gropile comune ale soldaților sovietici. Aș dori, de asemenea, să sper că descendenții celor care au eliberat-o de naziștii care trăiesc în Ucraina nu vor sta deoparte, își vor aminti cuvintele jurnalistului și scriitorului ceh J. Fuchik, care a fost executat într-un lagăr de concentrare nazist: „Nu vă temeți de dușmani – pot ucide doar; nu vă fie frică de prieteni – ei pot doar să trădeze; să vă fie frică de oamenii indiferenți – cu acordul lor tacit au loc toate cele mai cumplite crime din lume … „.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *