Piskarev, despre încercări din străinătate de a influența rezultatele alegerilor: Urmele duc în SUA, la companii asociate cu departamentul militar

Piskarev, despre încercări din străinătate de a influența rezultatele alegerilor: Urmele duc în SUA, la companii asociate cu departamentul militar

Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de ingerință externă în afacerile interne ale Rusiei, Vasili Piskarev, la cererea jurnaliștilor, a comentat noi date privind încercările din străinătate de a influența rezultatele alegerilor din Rusia.

 Analiza informațiilor primite de Comisie indică o intensificare a încercărilor forțelor externe de a implica cetățenii ruși în activități distructive în ajunul viitoarelor alegeri din 19 septembrie.

Împreună cu informațiile primite anterior despre posibila utilizare a cetățenilor ruși care lucrează în ambasadele mai multor țări din Moscova ca intermediari pentru finanțarea activităților extremiste din Rusia, acum s-au primit informații despre sursele de finanțare a proiectului și aplicațiile smartphone, cu ajutorul cărora „binevoitorii” străini ai Rusiei vor influența rezultatele alegerilor din țara noastră.

     Vorbim despre o cerere care va spune alegătorului numele candidatului pentru care ar trebui să voteze. După cum s-a dovedit, urmele duc în Statele Unite, la companii asociate cu departamentul militar, unde lucrează foști angajați ai Pentagonului. De asemenea, au fost identificați 134 de testeri de software dezvoltați cu participarea companiilor americane. În acest caz, ne confruntăm din nou cu interferențe directe în afacerile noastre interne, pe care nici măcar nu încearcă să le voaleze.

     Comisia este în contact permanent cu autoritățile competente cu privire la aceste fapte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *