Zaharova, ironii usturătoare la adresa ziarului german Bild

Zaharova, ironii usturătoare la adresa ziarului german Bild

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe Rus a sancționat dur fabulațiile apărute în ziarul german Bild, după ce liderul cunoscutei trupe Rammstein a cântat în Piața Roșie.

Ziarul german Bild a fost revoltat de prestația din Piața Roșie a liderului grupului Rammstein Till Lindemann. Cum a putut el! Cântați fără cererea presei germane! Bild a văzut imediat acest eveniment ca pe o „propagandă”.

Cu alte cuvinte, raționamentul ciudat i-a condus pe aceștia, care nu sunt nici critici muzicali, nici anchetatori politici la concluzia că toate acestea, ca de obicei, nu sunt degeaba, iar Lindemann, evident, s-a implicat astfel în campania electorală pentru Duma de Stat a Rusiei.

Jurnaliștii au găsit chiar expertul potrivit. Alexander Sebastian Leons von der Wenge, contele Lambsdorff, a declarat că „vede în acest discurs o componentă politică clară, și anume susținerea lui Putin în campania electorală”.

Ei bine, nici nu știu de unde să încep. Poate cu întrebarea, toate știrile din Germania încep cu expresia „Și Vladimir Putin….”?

Domnul Alexander Sebastian Leons von der Wenge, contele Lambsdorff, ar fi învățat materialul: alegerile din Rusia se desfășoară diferit față de Germania, înalții oficiali ai țării nu sunt aleși în parlament, ci în alegerile prezidențiale directe. Au trecut deja cu noi. Apropo, Vladimir Putin a câștigat.

În plus, jurnaliștii ar trebui să știe că „Turnul Spasskaya” nu este un „miting preelectoral” al nici unui partid, ci un festival de muzică ANUAL. Iar Lindemann nu este primul german care a luat parte la el.

De exemplu, în 2012, în cadrul aceluiași festival, Corpul muzical a concertat pe Piața Roșie !!! Bundeswehr (aș vrea acum să mă uit la redactorul-șef al Bild).

Se pare că au vrut să contribuie și la evenimentele electorale din timpul campaniei prezidențiale din 2012 din Rusia, dar au întârziat puțin și au venit să-l felicite solemn pe câștigător – Vladimir Putin.

În ceea ce privește vechea piesă „Orașul iubit” interpretată de T. Lindemann, expresia jurnaliștilor germani că piesa „este adesea folosită în scopuri propagandistice” nu înseamnă nimic atât de mult încât devine evident că autorii nu înțeleg absolut întreaga profunzime, gama de straturi culturale ale acestei lucrări.

În acei ani, profesia de aviator era învăluită de romantism. În piesă este nu doar romantism, ci și admirație sinceră pentru piloții militari – eroi sovietici tineri pe cer deasupra Spaniei și Mongoliei, există în ea și o premoniție evazivă de rămas bun de la viața pașnică, domnind în atmosfera unei furtuni mondiale, în ea – dragostea pentru casa lor, care este atât de caracteristică culturii noastre.

Apropo, jurnaliștii germani ar trebui să atragă atenția Kievului (unde a fost scrisă capodopera muzicală) asupra modului în care ne ocupăm de patrimoniul nostru cultural comun. Sunt multe de învățat.

Și este păcat, desigur, că Bild nu l-a citat pe Till însuși: „Sunt sigur că muzica face punți între popoare și sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea de a cânta acest cântec. Sper cu adevărat că am reușit să aduc o contribuție mică la prietenia și înțelegerea dintre popoare.”

Iar ”senzaționaliștii” ar trebui să înțeleagă că în Rusia germanii sunt tratați bine nu numai în timpul alegerilor. În ciuda istoriei foarte dificile care ne leagă, trăsătura noastră de caracter este capacitatea de a ierta și de a păstra resentimente.

Aceasta este larghețea sufletului rusesc, despre care se spun atât de multe în străinătate. Suntem pregătiți ca grupul de muzică din Bundeswehr să mărșăluiască de-a lungul Pieței Roșii la un festival de muzică amicală sau starul german rock să interpreteze hituri sovietice. Nu putem decât să salutăm o astfel de „aterizare germană” în inima Rusiei. La urma urmei, amintindu-ne mereu de trecut, privim în viitor și oferim prietenie, cooperare reciproc avantajoasă și interacțiune în afara mediului politic. Sperăm că pentru poporul german acest lucru este clar în ciuda eforturilor depuse de Bild, a transmis Maria Zaharova.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *