Lavrov: ”Occidentul condus de SUA a dus la o agravare fără precedent a relațiilor cu Rusia”

Lavrov: ”Occidentul condus de SUA a dus la o agravare fără precedent a relațiilor cu Rusia”

Ministrul rus de Externe a explicat, în cadrul Forumului jurnalismului contemporan „Toată Rusia – 2021” (Soci, 10 septembrie 2021) care este scopul politicii externe a Rusiei, precum și care este situația relațiilor cu Ucraina.

Conceptul nostru de politică externă prevede că scopul politicii noastre externe este de a crea cele mai favorabile condiții externe pentru dezvoltarea Rusiei, pentru creșterea sa economică, creșterea securității sociale și a nivelului de trai al populației, asigurarea securității sale în toate sensurile, apărarea drepturilor rușilor pe scena internațională, fie că este vorba de cetățenii care pur și simplu călătoresc, locuiesc în străinătate pentru un motiv sau altul sau de antreprenorii noștri, care se confruntă adesea cu discriminarea.

Subliniem în mod constant disponibilitatea noastră de a relua relațiile normale cu Ucraina, deoarece poporul ucrainean este un popor apropiat și fratern pentru noi. Președintele rus Vladimir Putin a spus acest lucru în repetate rânduri și a scris un articol special. „Oamenii au lideri pe care îi merită” – acest proverb nu funcționează în acest caz.

Occidentul condus de SUA a dus la o agravare fără precedent a relațiilor cu Rusia. Sunt introduse sancțiuni nelegitime, se folosesc alte instrumente de concurență fără scrupule.

Ei încearcă să încetinească dezvoltarea noastră. Având în vedere această abordare, suntem implicați în substituirea importurilor în sensul larg al cuvântului pentru tot ceea ce depindea de relațiile noastre tehnologice cu Occidentul, a spus Lavrov.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *