Finanțarea proiectelor lui Aleksei Navalnîi prin misiunile diplomatice străine în Rusia

Finanțarea proiectelor lui Aleksei Navalnîi prin misiunile diplomatice străine în Rusia

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat – pentru a câta oară? – standardele duble pe care Occidentul le folosește în relația cu Rusia.

Zaharova spune că, uneori, reprezentanții Ministerului german de Externe fac declarații în tandem cu aliații lor americani și că, fără ezitare, partea germană atribuie departamentelor oficiale ale Rusiei presupuse încercări de a „construi acuzații de finanțare directă” a bloggerului Aleksei Navalnîi.

Nu construim nimic, ci doar indicăm faptele revelate. Și facem acest lucru răspunzând la întrebările mass-media care au apelat la noi.

Și faptele sunt după cum urmează: ambasadele străine de la Moscova au angajat cetățeni ruși (făcând-o în moduri diferite, fiecare ambasadă are propria practică), le-au plătit bani, pe care, la rândul lor, i-au transferat structurilor relevante. Acestea sunt doar fapte. Le-am confirmat.

Este interesant. Când ne acuză, nu aduc decât acuzațiile în sine.

Apoi, ei vin imediat cu posibile pedepse și încearcă să le pună în aplicare, iar când subliniem faptele, nu se ocupă de nici o acuzație – acestea sunt doar fapte,dar din anumite motive începe imediat isteria.

Colegii americani, la rândul lor, nu numai că susțin că aceste date sunt „categoric false”, dar ne acuză și de unele „încercări de intimidare a cetățenilor pentru susținerea opoziției politice”.

Asta e ridicol. Stimați colegi de la Departamentul de Stat, ar trebui să existe cel puțin un fel de placă, astfel încât să vă verificați noile declarații pe ea, ceea ce nu ar fi în contradicție directă cu poziția anterioară.

Este ciudat să auzim acest lucru de la „luminile democrației” de peste mări, care, în cele mai bune tradiții ale „vânătorii de vrăjitoare” ale Războiului Rece, au lansat de fapt în luna ianuarie a acestui an, nu acum zece ani, ci în acest an, o adevărată persecuție a susținătorilor propriei opoziții, în țara lor.

Vă amintiți că au fost concediați de la locurile lor de muncă, listele lor au fost publicate și au fost închiși. Asta pur și simplu nu a fost atribuită.

Și câți ani la rând mass-media americană, structurile oficiale au arătat anumite scheme, au legat oameni care sunt compatrioți, imigranți din spațiul post-sovietic, i-au așezat literalmente în atomi, au spus cine și cum susțin, finanțează, pentru cine votează.

Au fost câteva fotografii, nume, un lanț nesfârșit de judecăți nefondate.

De ce am acordat atenție acestui subiect? Pentru că diplomații noștri au fost expulzați dintr-un număr foarte mare de țări sub pretextul fictiv de a interveni în procesele electorale și de a sprijini un partid de opoziție, o mișcare etc.

Astăzi vom vorbi despre un alt articol comandat pe această temă, care a fost publicat în presa occidentală. Niciodată diplomaților noștri acuzați de ingerință nu li s-a prezentat un singur fapt în principiu. Altfel ar fi devenit cunoscut.

De aceea facem apel la partenerii noștri occidentali. Cum așa? De ce astfel de standarde duble?, a întrebat Zaharova.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *