Un drum direct spre uitare: Zakharova a expus punct cu punct metodele Occidentului de a rescrie istoria

Un drum direct spre uitare: Zakharova a expus punct cu punct metodele Occidentului de a rescrie istoria

Întreaga lume sărbătorește Ziua Comemorării Victimelor Fascismului în fiecare a doua duminică din septembrie. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reamintit în această zi, într-un interviu pentru People’s News, cât de important este să păstrăm memoria victimelor celui de-al Doilea Război Mondial.

În Ziua Amintirii Victimelor Fascismului, sunt amintite zeci de milioane de oameni – soldați, civili, toți cei care au devenit victime ale unei ideologii teribile. Oamenii au murit pe front, în orașele aflate sub bombardament, de foame și de boli. Data zilei de comemorare nu a fost aleasă întâmplător – în septembrie a început al doilea război mondial și în aceeași lună s-a încheiat.

Cu mai bine de jumătate de secol mai târziu, lumea se confruntă cu fenomene nu mai puțin periculoase: într-o serie de țări, ideologiile naționaliste sunt reînviate, iar susținătorii lor revendică direct superioritatea unei rase în fața alteia.

Maria Zaharova a acordat un interviu în exclusivitate pentru „People’s News”. Jurnaliștii publicației au întrebat de ce este atât de important să vorbim astăzi despre problemele fascismului. Diplomatul a menționat că, în primul rând, este necesar să vorbim despre această problemă pentru a preveni rescrierea istoriei.

Au trecut aproape trei decenii de când a fost lansat procesul de rescriere a istoriei celui de-al doilea război mondial. Dintr-o fază lentă, el a trecut într-una activă, chiar impetuoasă. Ideologii sunt Occidentul colectiv, executorul este blocul NATO și, în conformitate cu planurile sale, țările blocului comunitar, a spus Zaharova.

Diplomatul a subliniat că noii ideologi occidentali au o sarcină specifică – de a șterge contribuția URSS la victoria asupra fascismului. Încercările de „echivalare a regimurilor comuniste și naziste” devin evidente, iar astfel de manipulări, potrivit purtătorului de cuvânt al MAE Rus, sunt inacceptabile.

Percepția fascismului și nazismului ca rău absolut este erodată. Și acesta este un dezastru. În timp ce țările occidentale s-au concentrat pe inventarea unei noi istorii a acelei perioade, neo-nazismul în Europa ia avânt fără precedent, a declarat Zaharova.

Potrivit acesteia, astfel de măsuri luate de Occident pot duce la punerea în aplicare a unei alte inițiative periculoase – revizuirea deciziilor proceselor de la Nürnberg.

Demolarea monumentelor soldaților armatei roșii, distrugerea și profanarea mormintelor, falsurile și dezinformarea cu privire la cauzele începutului și cursului celui de-al Doilea Război Mondial sunt un drum direct spre uitarea proceselor de la Nürnberg. Dacă învingătorii și eliberatorii vor fi asimilați cu cei învinși și ucigași, cine va crede în procesele de la Nürnberg, a spus diplomatul.

În Rusia, ei se luptă cu un fenomen atât de înspăimântător precum rescrierea istoriei. Astfel, în mai 2014, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care introduce pedeapsa pentru reabilitarea nazismului și negarea faptelor stabilite prin verdictul Tribunalului de la Nürnberg.

Conform acestei legi, sunt pedepsiți și cei care răspândesc informații false despre rolul URSS în timpul celui de-al doilea război mondial. Țara noastră protejează moștenirea și memoria strămoșilor și nu va permite uitarea coșmarurilor și atrocităților comise de invadatorii fasciști, a încheiat purtătorul de cuvânt al MAE Rus.

Sursa: nation-news.ru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *