Zaharova: informațiile despre amestecul companiilor americane în alegerile din Federația Rusă nu au surprins

Zaharova: informațiile despre amestecul companiilor americane în alegerile din Federația Rusă nu au surprins

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse a amintit că Roskomnadzor a stabilit o legătură între dezvoltatorii „Votului inteligent” cu Pentagonul.

Convocarea ambasadorului la Moscova John Sullivan la Ministerul rus de Externe, pe 10 septembrie, pe tema ingerinței companiilor americane în alegerile din Rusia, a fost rezultatul așteptat al politicii SUA de a limita Rusia, inclusiv în spațiul cibernetic. Această opinie a fost exprimată sâmbătă de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zakharova în emisiunea canalului de YouTube„Solovyov Live”.

„[Informațiile despre amestecul SUA în alegerile din Rusia] nu sunt un fel de descoperire, este logica Statelor Unite”, a spus diplomatul. – Toate acestea au fost pregătite cu mult timp în urmă sub forma diferitelor capacități care trebuiau puse în aplicare la momentul potrivit. În mass-media, datele privind câți bani sunt alocați agențiilor americane de informații sunt disponibile pe scară largă. America a declarat țara noastră nu un rival, cu siguranță nu un prieten, ci o țară împotriva căreia trebuie să-și mărească resursele în mai multe moduri. Mediul cibernetic a fost prezentat foarte proeminent. Desigur, toate acestea au fost prezentate ca o contramăsură la acțiunile hackerilor ruși, dar din moment ce nimeni nu a văzut vreodată hackeri ruși, nu există materiale pe această temă, este clar ce este în joc. Vorbim despre faptul că suntem desemnați ca planuri și se alocă o mulțime de bani pentru acest lucru”.

„Când am vorbit despre asta sistematic, din anumite motive, nici unul dintre cei care sunt surprinși astăzi nu i-a acordat atenție. Dar asta e cheia pentru care se află într-o astfel de stare de șoc chiar acum. Dacă nu ascultați și nu auziți, atunci, într-adevăr, astfel de informații vor fi o mare surpriză„, a adăugat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Diplomatul a amintit că Roskomnadzor a constatat că dezvoltatorii serviciului Smart Voting „sunt cumva conectați cu Pentagonul”, iar Statele Unite sunt „cel mai mare grup teritorial de unde există încercări de a ocoli blocurile” aplicației. Potrivit ei, părții americane i s-au prezentat dovezi că de pe teritoriul Statelor Unite folosind platforme de internet care sunt deținute și moderate de giganți americani ai internetului există interferențe în procesele electorale rusești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *