Oliver Stone: Putin a împiedicat Rusia să devină ”vasal” al Statelor Unite

Oliver Stone: Putin a împiedicat Rusia să devină ”vasal” al Statelor Unite

Președintele rus Vladimir Putin a împiedicat Rusia să devină ”vasal” al Statelor Unite. Aceasta este părerea regizorului american Oliver Stone.

“SUA ar fi putut să devină un partener al Rusiei, ar fi putut să ajute după modelul planului Marshall, însă din cauza banilor nu s-a întâmplat. Wall Street a decis că Rusia trebuie acaparată, să se pună mâna pe afaceri. Au apărut toți acești oligarhi. Putin a început să se opună, să-și apere țara. Dacă nu ar fi existat el, Rusia era să fie distrusă, să se transforme într-un vasal al Americii”, a declarat Stone într-un interviu oferit postului de televiziune Rossiya 24, potrivit Sputnik.

Totodată, el consideră că pentru întreaga lume și SUA în sine ar fi fost mai rău dacă Rusia ar deveni „vasalul” lor, pentru că „SUA ar fi devenit tot mai puternice, s-ar fi transformat într-o tiranie”.

“Nimeni nu trebuie să dispună de prea multă putere. E doar o lege a naturii – trebuie să existe un echilibru”, consideră Stone.

În opinia lui, Rusia și SUA ar putea coopera în combaterea COVID-19, precum și în producerea “energiei curate”, utilizând, în special, energia nucleară a Rusiei. În decembrie a anului trecut, Stone s-a vaccinat cu preparatul rusesc Sputnik V.

În același timp, SUA sunt interesați în existența unui dușman extern, consideră Stone, pentru a oferi mai multe comenzi complexului industrial-militar – acest rol a fost atribuit pe rând unor astfel de țări precum Venezuela, Iran, Cuba.

“De ce nu se pot opri? Pentru că sunt mulți bani la mijloc. Bani și afaceri. Problema nu e în Rusia, se poate găsi oricare alt inamic”, a explicat el.

Sursa: Sputnik

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *