Piskarev: Occidentul a fost avertizat cu privire la amestecul în alegerile din Rusia

Piskarev: Occidentul a fost avertizat cu privire la amestecul în alegerile din Rusia

Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de ingerință externă în afacerile interne ale Rusiei, Vasili Piskarev, comentând discuția din Consiliul de Securitate al Federației cu privire la acțiunile corporațiilor IT străine în domeniul informațional rus a declarat că Occidentul a primit un semnal clar privind consecințele încercărilor de a interveni în alegerile deputaților din Duma de Stat:

 Occidentul a primit un semnal clar că utilizarea platformelor digitale pentru a interveni în alegerile din Rusia este inacceptabilă. Apple și Google au prezentat fapte specifice de interferență și a clarificat consecințele juridice ale acțiunilor lor.

Dezvoltând un nou pachet de amendamente, acționăm în conformitate cu tendințele globale în reglementarea platformelor digitale. Uitați-vă, de exemplu, la experiența Coreei de Sud, unde pe 14 septembrie, Google a fost amendată cu 177 de milioane. Dolari. Procese similare au loc în Uniunea Europeană. Aceasta consideră că un pachet foarte strict de legi, inclusiv amenzile ca procent din venitul anual sau din cifra de afaceri a companiei, iar în cazul încălcării drepturilor cetățenilor, se propune o blocare temporară.

Nu suntem în favoarea unor măsuri dure și am susținut întotdeauna difuzarea liberă a informațiilor. Singura cerință pe care o avem pentru ca platformele digitale străine și interne să lucreze în domeniul informațiilor rusești este să respecte legile noastre.

Și cele pe care le avem nu sunt la fel de dure ca în Statele Unite, Europa și alte continente.

Înăsprirea legislației în acest caz va fi o măsură de retorsiune. Rusia este obligată să răspundă la încălcarea sistemică a legilor noastre de către corporațiile IT străine și la încercările lor de a interveni în afacerile interne ale Rusiei, inclusiv în alegerile noastre.

Prin urmare, astăzi depinde în principal de Apple și Google ce amendamente vor trebui să fie adoptate de noua componență a Dumei de Stat.

Vom monitoriza îndeaproape modul în care se vor comporta în viitorul apropiat și cât de pregătiți vor fi să respecte legislația Federației Ruse.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *