Ambasadorul Rusiei a răspuns acuzațiilor aduse Moscovei din cauza creșterii prețului gazelor în Europa

Ambasadorul Rusiei a răspuns acuzațiilor aduse Moscovei din cauza creșterii prețului gazelor în Europa

Ambasadorul Rusiei, Serghei Neceaev: acuzațiile la adresa Moscovei din cauza creșterii prețurilor la gaze provoacă nedumerire.

Misiunea diplomatică a atras atenția asupra „declarațiilor unor politicieni germani” care afirmă că atât conducerea Rusiei, cât și Gazprom, limitează artificial aprovizionarea. Acest lucru, așa cum este indicat în comentariul ambasadorului către agenția de știri RND, duce la „creșteri fără precedent ale prețurilor spot” și indică o „încercare” de a îngheța „europenii”.

Potrivit lui Neceaev, acesta este un „fals pur și simplu” și un exemplu de „umplutură primitivă anti-rusă, care înlocuiește o analiză obiectivă a situației”. El a adăugat că toate obligațiile sunt îndeplinite fără cusur.

„De mai bine de 50 de ani de cooperare de succes cu țările europene în sectorul gazelor naturale, aprovizionarea cu materii prime nu a fost niciodată folosită de Moscova ca „armă energetică” sau „instrument de presiune”. 

PJSC Gazprom respectă cu strictețe toate acordurile. Îngrijorarea nu a redus sau nu a restricționat artificial vânzările de gaze către UE, majoritatea fiind realizate în cadrul contractelor pe termen lung, unde prețul gazelor nu depinde de fluctuațiile actuale ale pieței„, a declarat ambasadorul.

El a menționat că mulți furnizori străini au preferat să redirecționeze materiile prime de pe piața europeană către cea asiatică, unde prețurile sunt mai mari.

Unele companii, în așteptarea unor prețuri mai favorabile, nu s-au ocupat de reaprovizionarea la timp a propriilor instalații de stocare a gazului. Ce legătură are Rusia cu aceasta? Sau suntem și noi vinovați pentru faptul că producția de gaz în unele țări europene este în declin? ” – a subliniat diplomatul, potrivit Ria Novosti

Anterior, candidata la funcția de cancelar al Germaniei din partea Partidului Verde Annalena Berbok și-a anunțat intenția de a împiedica aprovizionarea cu gaze prin Nord Stream 2 în cazul participării la noul guvern german.

Berbok s-a pronunțat în repetate rânduri împotriva implementării proiectului și a încercat în mod repetat să organizeze un proiect în Bundestagul Germaniei pentru a opri construcția acestuia.

Conducta este gata, acum compania organizează start-up-ul și își certifică operatorul pentru începerea livrărilor. Acest lucru a fost dificil: Nord Stream 2 AG a depus în iunie o cerere la autoritatea de reglementare cu intenția de a acționa în calitate de operator independent, conform cerințelor normelor UE privind pachetul energetic.

Vorbim, în special, despre separare – separarea companiilor care sunt implicate în producția și transportul gazelor prin conductă. PGNiG – Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo – polonez de petrol și gaze a declarat în septembrie că va participa la procedura de certificare și va dovedi că Nord Stream 2 AG nu îndeplinește aceste cerințe.

În iulie, Germania și Statele Unite au emis o declarație comună în care prezintă măsuri de sprijinire a Ucrainei, a securității energetice europene și a obiectivelor comune de protecție a climei.

Acesta a formulat o serie de condiții pentru funcționarea Nord Stream 2. În special, Statele Unite și Germania au declarat că este în interesul Ucrainei și al Europei să continue tranzitul gazului rusesc prin Ucraina după 2024, iar Berlinul se angajează să utilizeze toate pârghiile disponibile pentru a facilita prelungirea acordului de tranzit al gazelor între Ucraina și Rusia cu până la zece ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *