Lavrov: Proiectele în germană ale mass-media rusă care deține RT, supuse unui act de agresiune informațională fără precedent

 Lavrov: Proiectele în germană ale mass-media rusă care deține RT, supuse unui act de agresiune informațională fără precedent

Ministrul Rus de Externe a vorbit despre o situație gravă petrecută în Germania, acolo unde proiectele mass-media rusă care deține Russia Today au fost efectiv supuse unui act de agresiune complex, realizat, probabil, în complicitate cu autoritățile germane.

 Proiectele în limba germană ale mass-media rusă care deține RT au fost supuse unui act de agresiune informațională fără precedent de către găzduirea video You Tube, comisă cu o complicitate evidentă, dacă nu chiar la insistențele părții germane.

Conturile a doi operatori media ai grupului RT – „RT DE” și „Der Fehlende Part” – au fost eliminate fără dreptul de a restaura. Încercările gigantului internetului de a lega astfel de acțiuni flagrante de unele „încălcări abstracte ale regulilor interne ale comunității” ca justificare pentru această manifestare evidentă a cenzurii și a suprimării libertății de exprimare nu pot și nu vor fi luate în considerare.

Nu există nici o îndoială că ați luat astfel de măsuri neautorizate împotriva proiectului media, care ocupă a patra linie a ratingului de popularitate al mass-mediei de limbă germană în categoria „Știri și politică”, youtub găzduind cu sprijinul public și tacit al autorităților germane și al mass-mediei locale, fără ezitare și aproape deschis supus corespondenților radiodifuzorilor ruși la hărțuire pe termen lung, inclusiv blocarea conturilor bancare, calomnie în spațiul public etc.

Scopul agresiunii împotriva proiectelor de deținere a mass-mediei ruse este evident – de a îneca surse de informații care nu se încadrează în fundalul mass-media care sunt confortabile pentru oficialul german.

Astfel, în favoarea intereselor oportuniste care au prevalat asupra „normelor și valorilor” liberale proclamate, platforma americană de internet și autoritățile germane prin acțiunile lor au dus la faptul că publicul germanofon de 700.000 de oameni care s-a abonat la aceste canale de internet și-a pierdut peste noapte sursa aleasă de informații.

Data punerii în aplicare a planului (nu vreau să cred că vorbim despre „Infobarbarrossa”), aparent, a fost aleasă cu un cinism deosebit, având în vedere că 28 septembrie este Ziua Internațională a Accesului Universal la Informație.

Având în vedere natura incidentului, care se încadrează pe deplin în logica războiului informațional dezlănțuit împotriva Rusiei, adoptarea unor măsuri simetrice reciproce împotriva mass-mediei germane din Rusia, în plus, condamnată în mod repetat pentru participarea la ingerințe în afacerile interne ale țării noastre, pare nu numai adecvată, ci și necesară.

Având în vedere apelurile repetate ignorate de partea germană pentru revenirea la îndeplinirea obligațiilor sale internaționale în domeniul protejării drepturilor mass-mediei și a libertății de exprimare, considerăm că astfel de măsuri sunt singura modalitate posibilă de a stimula interesul partenerilor într-un dialog constructiv și semnificativ în jurul acestei situații inacceptabile.

Pe baza rezultatelor examinării recursului canalului RT TV cu o cerere de protecție în legătură cu discriminarea, s-a decis să se adreseze departamentelor competente ale Federației Ruse cu o propunere de a dezvolta și adopta măsuri de retorsiune împotriva găzduirii You Tube și a mass-mediei germane, a precizat Lavrov.

One thought on “ Lavrov: Proiectele în germană ale mass-media rusă care deține RT, supuse unui act de agresiune informațională fără precedent

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *