Serghei Narîșkin: ”Justificarea fascismului este inacceptabilă”

Serghei Narîșkin: ”Justificarea fascismului este inacceptabilă”

Directorul Serviciului de Informații Externe care este, totodată și șeful Societății Istorice Ruse, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Profesorilor de Istorie Școlară care și-a deschis lucrările la Moscova.

Câteva sute de profesori de pe toate continentele, oameni de știință și experți. Mesele rotunde sunt dedicate, printre altele, predării istoriei celui de-al Doilea Război Mondial în diferite țări. Justificarea fascismului este inacceptabilă, a declarat Serghei Narîșkin.

Nimeni nu are dreptul să folosească trecutul pentru a educa o nouă generație în ură unul față de celălalt. În primul rând, se referă la istoria celui de-al Doilea Război Mondial. Cred că cei prezenți în această sală împărtășesc îngrijorarea noastră cu privire la creșterea cazurilor de reabilitare a nazismului într-o serie de țări din Europa de Est.

Comunitatea istorică profesională, oamenii de știință și profesorii din întreaga lume nu ar trebui să dea dovadă de lașitate, închizând ochii la astfel de precedente„, a declarat Serghei Naryshkin.

One thought on “Serghei Narîșkin: ”Justificarea fascismului este inacceptabilă”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *