Vladimir Putin: ”Istoria ocupă un loc special într-o serie de discipline școlare, formează în mare măsură viziunea și perspectiva asupra lumii a tinerilor”

Vladimir Putin: ”Istoria ocupă un loc special într-o serie de discipline școlare, formează în mare măsură viziunea și perspectiva asupra lumii a tinerilor”

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a transmis un mesaj puternic participanților, organizatorilor și invitaților la Congresul Mondial al Profesorilor de Istorie Școlară.

Dragi prieteni!

Vă urez bun venit cu ocazia deschiderii Congresului Mondial al Profesorilor de Istorie Școlară.

Forumul dumneavoastră a reunit la Moscova profesori din diferite regiuni ale Rusiei și o serie de țări străine, precum și oameni de știință, experți, politicieni cunoscuți, reprezentanți ai autorităților. V-ați întâlnit pentru a discuta subiecte complexe, serioase, care sunt în prim-planul atenției publice și necesită decizii echilibrate, atente. Conversația va fi despre dezvoltarea educației școlare, îmbunătățirea predării istoriei, formarea personalului calificat, creșterea prestigiului specialității dumneavoastră importante și responsabile.

Aș dori să subliniez faptul că istoria ocupă un loc special într-o serie de discipline școlare, formează în mare măsură viziunea și perspectiva asupra lumii a tinerilor, joacă un rol decisiv în educarea unor calități personale precum patriotismul și cetățenia, respectul pentru Patrie, un sentiment de apartenență la soarta sa. Și aici rolul unui profesor, profesor de discipline umaniste nu poate fi supraestimat.

Sunt sigur că acest congres va avea loc într-o manieră creativă, constructivă, va permite participanților să se familiarizeze cu cele mai recente realizări ale științei și tehnologiilor educaționale avansate, va contribui la consolidarea comunității profesionale, la schimbul de cele mai bune experiențe și practici. Și, desigur, profitând de această ocazie, vă felicit pentru vacanța viitoare – Ziua Mondială a Profesorilor.

Vă doresc o muncă fructuoasă și tot binele, a transmis Vladimir Putin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *