Serbia discută cu Rusia un preț al gazului de 270 USD pe mie de metri cubi pentru prima jumătate a anului 2022

Serbia discută cu Rusia un preț al gazului de 270 USD pe mie de metri cubi pentru prima jumătate a anului 2022

Președintele sârb, Aleksandar Vucic: criza energetică din Europa este cauzată de faptul că țările nu au încheiat contracte pe termen lung pentru aprovizionarea cu gaze din Rusia din timp.

Serbia discută cu Rusia menținerea prețurilor la gaz la 270 USD pe 1.000 de metri cubi. m. timp de șase luni în 2022. Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat acest lucru jurnaliștilor sâmbătă, 9 octombrie 2021.

Negociem cu rușii că prețul de 270 de dolari la 1.000 de metri cubi, care este absolut cel mai mic și la care primim gaz până în noul an, ar trebui prelungit cu încă șase luni.

Acest lucru va depăși întreaga iarnă și prima parte a perioadei de vară, ceea ce este teribil de important pentru noi nu numai pentru populație, ci și pentru producție și industrie, a spus Vucic.

Anterior, președintele sârb Aleksandar Vucic, pe marginea summitului UE-Balcanii de Vest, a declarat că intenționează să facă apel la președintele rus Vladimir Putin pentru ajutor în criza energetică.

Criza energetică din Europa este cauzată de faptul că țările nu au încheiat la timp contracte pe termen lung pentru aprovizionarea cu gaze din Rusia, a declarat marți, 5 octombrie 2021, președintele sârb. Vucic a menționat că decizia Serbiei de a construi gazoductul Balkan Stream (o continuare a Turkish Stream) a fost foarte inteligentă, deoarece a permis țării să i se asigure gaz la un preț accesibil.

Serbia și Rusia negociază în prezent un nou contract pe termen lung pentru gaz.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *