The Times (Marea Britanie): facturile la energie vor crește semnificativ, avertizează autoritatea de reglementare britanică

The Times (Marea Britanie): facturile la energie vor crește semnificativ, avertizează autoritatea de reglementare britanică

The Times îi înspăimântă pe britanici cu creșterea iminentă a prețurilor la energie, încercând să dea vina pe Putin cu „reducerile” sale în aprovizionarea cu gaze. 

Tema NS-2, Ucraina etc. este, de asemenea, împletită. Dar cititorii par să se fi săturat de asta. „Nu faceți o sperietoare din ruși și veți avea benzină!” „Politica ecologică deja miroase a paranoia!”

Jonathan Brearley, director executiv al Agenției de Reglementare a Piețelor Energetice din Marea Britanie (Ofgem), a avertizat că facturile la electricitate și gaze vor crește „semnificativ” atunci când plafoanele de preț vor fi revizuite în aprilie.

Brearley a declarat că lumea a cunoscut o creștere „fenomenală și fără precedent” a prețurilor angro la gaz. El consideră că limita superioară a prețurilor cu amănuntul la energie va trebui revizuită mai regulat și a avertizat gospodăriile să se aștepte la o creștere semnificativă a facturării din luna aprilie.

Limita de preț este evaluată de autoritatea de reglementare la fiecare șase luni, iar plafonul actual pentru factura medie a gospodăriei este acum de 1.277 GBP (1.729 USD).

Când a fost întrebat dacă plafonul va fi ridicat anul viitor, Brearley a declarat pentru BBC Today: „Acest lucru este de așteptat. Privind costurile sistemului, ne așteptăm la creșteri semnificative ale prețurilor în luna aprilie”.

El a adăugat: „Asistăm acum la o schimbare fenomenală și fără precedent a prețurilor angro. Acesta este motivul pentru toate acestea… Dacă te uiți la ceea ce se întâmplă în Regatul Unit chiar acum și îl compari cu alte țări, vei vedea că încercăm să protejăm consumatorii de viteza și ritmul acestui șoc”.

Comentariile lui Brearley au venit după ce Downing Street l-a acuzat pe președintele Putin că a „tăiat” aprovizionarea cu gaze a Europei pentru a crește prețurile la energie și a obține aprobarea pentru lansarea noului gazoduct Nord Stream 2.

Miniștrii cabinetului britanic consideră că Rusia restricționează în mod deliberat exporturile de gaze, ca parte a unei strategii menite să determine țările Uniunii Europene să aprobe Nord Stream 2, o conductă care se întinde sub Marea Baltică.

Penuria de gaze din Europa a dus la o creștere a prețurilor la nivel mondial, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a facturilor la energie electrică în Regatul Unit și a împins o serie de furnizori să se închidă.

Potrivit grupului consultativ pentru energie Cornwall Insight, factura medie la gaze și electricitate pentru gospodării ar putea crește cu până la 30% anul viitor, la 1660 de lire sterline (2247 de dolari), dacă prețurile la gaze și electricitate continuă să crească și mai mulți furnizori dau faliment.

Boris Johnson a avertizat că aprobarea de către UE a Nord Stream 2 va avea „implicații grave în materie de securitate”. Un purtător de cuvânt al Cabinetului britanic a declarat:

„În timp ce Nord Stream 2 nu va afecta în mod direct securitatea energetică a Regatului Unit, aceasta ar putea avea implicații grave pentru țările din Europa Centrală și de Est. Unele țări europene depind aproape în întregime de gazul rusesc, ceea ce ridică îngrijorări serioase cu privire la securitatea lor energetică.”

Downing Street și-a exprimat temerile că noua conductă va reduce livrările de gaze către Ucraina, unde se află cea mai mare rețea de conducte pentru gazul rusesc și care primește taxe de tranzit semnificative. Nord Stream 2 va devia tranzitul de gaze din Ucraina, ceea ce va avea consecințe grave pentru economia sa”, a declarat reprezentantul.

Autoritatea germană de reglementare evaluează în prezent dacă operatorul conductei îndeplinește cerințele UE. Decizia trebuie apoi trimisă Comisiei Europene spre examinare.

Rețeaua națională de energie electrică din Marea Britanie, National Grid, spune că riscul de penurie de energie electrică în această iarnă este cel mai mare din ultimii cinci ani și că ar putea exista „creșteri semnificative ale prețurilor”.

Agenția Internațională pentru Energie a declarat că Moscova are capacitatea de a crește exporturile de gaze în această iarnă cu 15%. Acesta a avertizat că, în caz contrar, vor exista îndoieli cu privire la faptul dacă statul este un „furnizor de energie de încredere”.

Alexander Novak, vicepremierul Rusiei, a declarat că aprobarea Nord Stream 2 ar ajuta la „răcirea” prețurilor la gaze.

În primul rând, aceasta este, desigur, finalizarea certificării și înregistrarea cât mai rapidă a aprovizionării cu gaze prin intermediul nord stream-2 finalizat.

Penuria de gaze a Europei nu afectează în mod direct Regatul Unit, deoarece cea mai mare parte a aprovizionării sale provine din apele teritoriale britanice, iar restul din Norvegia, Qatar și Orientul Mijlociu.

Cu toate acestea, din cauza penuriei de gaze, prețurile globale ale gazelor au atins maxime record, ceea ce a determinat avertismente că fabricile ar putea fi forțate să se închidă pentru iarnă sau să treacă la combustibili mai poluanți.

Multe industrii, inclusiv oțelul, sticla, produsele chimice și ceramica, se luptă să facă față creșterii prețurilor angro la gaze. Oficiul Național de Statistică a declarat că cel mai recent studiu de afaceri a constatat că 29% dintre companii au raportat creșteri mai mari decât în mod normal ale costului materialelor, bunurilor și serviciilor, companiile de construcții și producție, precum și serviciile fiind cel mai grav afectate.

Kwasi Kartereng, ministrul britanic pentru întreprinderi, energie și strategie industrială, a declarat ieri, într-o conferință a industriei, că guvernul britanic s-a angajat să primească energie electrică în Marea Britanie în întregime din surse regenerabile sau de la centrale nucleare până în 2035.

El a menționat: „Marea Britanie, așa cum mulți dintre voi știți, a făcut progrese în diversificarea mixului nostru energetic. Dar suntem încă foarte, dacă nu prea dependenți de combustibilii fosili și de prețurile lor volatile. ”

Comentarii ale cititorilor publicației The Times

Dl Smith

E o prostie să dai vina pe Putin! Energia este o pârghie puternică în mâinile sale și o folosește în mod activ. Cum altfel? Guvernul nostru pare să fi preluat problema energiei regenerabile, dar nu arată nici energie, nici perseverență. Deci, se pare că avem vântul nu bate, iar soarele nu strălucește. Și, ca urmare, o dependență catastrofală de Rusia ca furnizor și de Ucraina ca tranzitor de gaze. Acesta este un eșec fundamental în politica noastră de securitate și suveranitate națională.

Dl Smith

E o prostie să dai vina pe Putin! Energia este o pârghie puternică în mâinile sale și o folosește în mod activ. Cum altfel? Guvernul nostru pare să fi preluat problema energiei regenerabile, dar nu arată nici energie, nici perseverență. Deci, se pare că avem vântul nu bate, iar soarele nu strălucește. Și, ca urmare, o dependență catastrofală de Rusia ca furnizor și de Ucraina ca tranzitor de gaze. Acesta este un eșec fundamental în politica noastră de securitate și suveranitate națională.

Lindsay Hancox

Și acum totul s-a dovedit brusc a fi o surpriză completă pentru strategii noștri energetici!

Dl Brian James

Ați uitat să menționați – strategi energetici foarte bine plătiți!

Suzanne Dale

Iar acum guvernul nostru ne-a condus într-o situație în care rămânem cu rezerve microscopice de gaze. Este necesar – de 12-17 ori mai puțin decât în Italia, Germania și Franța. Minte uluitoare! Iar acum depindem de voința lui Putin. Și cine este de vină? Incompetența uimitoare a conducătorilor noștri! Și ne atârnă tăiței pe urechi că în 14 ani nu vom fi dependenți de combustibili fosili. Minciuni scandaloase! Acesta este un fel de pranoia!

Richard Stout

Ați auzit vreodată aceste noi povești ale guvernului nostru că în curând ne vom transforma într-o „Arabie Saudită vântoasă” pentru energia vânturilor care suflă în Marea Nordului? Sau că în curând vom deveni un exportator brut de energie electrică, deși acum facem doar că o importăm. Basme nebunești.

Incompetența tehnică și managerială a guvernului nostru și a prietenilor săi „verzi” este în afara topurilor!

Sursa: Yandex.ru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *