Rusia a condamnat dur articolul The Sundespre „furtul” formulei vaccinului AstraZeneca

Rusia a condamnat dur articolul The Sundespre „furtul” formulei vaccinului AstraZeneca

Surse tabloide britanice susțin că Rusia ar fi furat formula pentru vaccinul contra coronavirusului.

Rusia a condamnat ferm articolul ziarului The Sun despre „furtul” formulei vaccinului AstraZeneca.

Jurnaliștii publicației pot solicita ajutor de la psihologi, iar angajații MI6 pot scrie o scrisoare de demisie. Acest lucru a fost declarat la RIA Novosti de către deputatul Dumei de Stat, fostul șef al Rospotrebnadzor Gennady Onishchenko.

El a subliniat că un astfel de tip de vaccin ca Sputnik V a fost dezvoltat în 2012.

„Propun să trimit jurnaliștii ziarului Sun pentru o examinare psihologică, iar angajații MI6 să fie concediați din locurile de muncă pentru pierderea aptitudinii profesionale. Aspectul acestui tip de vaccin a fost dezvoltat încă din 2012, când am avut MERS – Sindromul respirator din Orientul Mijlociu. Acesta este așa-numitul tip vector. Vaccinuri „, a spus el.

Onișcenko a adăugat că tipul de vaccinuri dezvoltate în acel moment pur și simplu nu a fost adus la stadiul de testare, deoarece nu era nevoie de acesta.

La 10 octombrie, tabloidul a raportat că serviciile speciale rusești ar fi obținut informații despre compoziția AstraZeneca, iar ulterior aceste date au fost folosite pentru a crea Sputnik V.

Vaccinul AstraZeneca a fost dezvoltat de o companie britanică-suedeză.

Cinci vaccinuri împotriva coronavirusului au fost înregistrate în Rusia: primul vaccin din lume împotriva COVID-19  Sputnik V , EpiVacCorona , KoviVak , Sputnik Light și EpiVacCorona-N . 

Sursa: ren.tv

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *