”O agresiune informațională împotriva Rusiei”: Pușkov a răspuns acuzațiilor Occidentului în legătură cu criza gazelor

”O agresiune informațională împotriva Rusiei”: Pușkov a răspuns acuzațiilor Occidentului în legătură cu criza gazelor

Senatorul Aleksei Pușkov a acuzat mass-media occidentale de agresiune informațională împotriva Rusiei în legătură cu situația legată de livrările de gaze naturale în Europa, scrie agenția RIA Novosti. 

”Percepția occidentală a lumii devine tot mai ruptă nu doar de procesele reale, dar chiar și de interesele materiale ale țărilor occidentale”, a scris politicianul pe pagina sa de pe rețeaua Telegram. 

În opinia liu, Occidentul ingoră propriile nevoi materiale și, în loc să încerce să ajungă la o înțelegere cu Moscova, o acuză de toate problemele. 

”Dar în occident s-a pornit să curgă ”energia verde”. (…) Și, firește, situația este folosită pentru a mai arunca niște lemne în focul de tabără anti rusesc”, a adăugat Pușkov. 

Senatorul a criticat, de asemenea, Statele Unite, care nu majorează livrările de gaze în țările europene pentru a rezolva o situație de criză. 

Situația de pe piața europeană a energiei rămâne critică pe parcursul mai multor săptămâni. Experții sunt de părere că scumpirea vertiginoasă a contractelor futures are legătură cu câțiva factori, printre care – nivelul scăzut al rezervelor de gaze din depozitele subterane ale Europei, ofertă limitată din partea principalilor furnizori, precum și cererea ridicată de gaze naturale lichefiate în Asia. Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că Moscova este gata să ajute la stabilizarea situației.

Sursa: vestidinrusia.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *