Riabkov, despre opoziție și Alexei Navalnîi

Riabkov, despre opoziție și Alexei Navalnîi

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a vorbit, într-un interviu acordat BBC Hardtalk, a cărui gazdă este Stephen Sakur, și despre situația lui Aleksei Navalnîi.

Opozantul Alexei Navalnîi se află într-o colonie penală din regiunea Vladimir din luna februarie a acestui an. După ce politicianul s-a întors în Rusia din Germania, unde a fost tratat după otrăvire, a fost înlocuit cu o pedeapsă cu suspendare în cazul lui „Yves Rocher” cu una reală, acuzată de încălcarea condițiilor perioadei de probă.

La sfârșitul lunii septembrie, Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis un caz privind crearea unei comunități extremiste împotriva lui Navalnîi și a doi dintre asociații săi – Leonid Volkov și Ivan Jdanov. Fondul Anticorupție, înființat anterior de Navalnîi, a fost recunoscut ca o organizație extremistă și lichidat.

După cum a remarcat Stephen Sakur în întrebarea sa, în Statele Unite sau în Marea Britanie, oponenții partidului de guvernământ nu fac acest lucru. Riabkov a decis să reamintească asaltul Capitoliului de la Washington din 6 ianuarie 2021.

„Amintiți-vă cât de mulți oameni au fost arestați și ce sentințe au primit și ce tăcere a existat despre acest lucru în cele mai mari corporații mass-media, cum ar fi BBC”, a spus Riabkov.

„Deci îl legați pe Navalnîi de oameni care sunt violenți și iau cu asalt clădirile guvernamentale?”, a întrebat Sakur.

„Nu, nu-l asociez cu nimeni”, a răspuns Riabkov. – A fost condamnat pentru anumite infracțiuni într-un proces foarte deschis, iar acum își ispășește pedeapsa pentru aceasta. Vă reamintesc doar ce se întâmplă în SUA – este un exemplu al modului în care membrii mass-mediei mari țipă tare despre unele lucruri și nu vorbesc despre altele care merită la fel de multă atenție”, a declarat Riabkov.

Sursa: BBC

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *