Zakharova a cerut publicațiilor britanice să le ceară scuze dezvoltatorilor „Sputnik V”

Zakharova a cerut publicațiilor britanice să le ceară scuze dezvoltatorilor „Sputnik V”

Potrivit diplomatului, atunci când falsul despre formula vaccinului împotriva coronavirusului furat de Rusia de la AstraZeneca a apărut în mass-media, Ministerul de Externe nici măcar nu a comentat-o și nici măcar nu a publicat dezmințiri.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a apelat la toate publicațiile britanice care au publicat informații despre formula vaccinului AstraZeneca împotriva virusului coronavirus presupus furat de Rusia pentru a le cere scuze dezvoltatorilor Sputnik V.

„Iar acum jurnaliștii a cel puțin uneia dintre publicații – Daily Express, par să fi avut destulă decență și rămășițe de conștiință pentru a-și cere scuze. The Sun, ca sursă orginară a dezinformării, s-a limitat la a face ajustări la textul original al publicației, citând din declarația RFPI – Fondul Rus de Investiții Directe, a scris diplomatul miercuri, 13 octombrie 2021, pe canalul său de Telegram.

„Dacă decența profesională bazată pe standarde jurnalistice nu a devenit o frază complet goală pentru publicațiile britanice, acestea au totuși șansa de a menține o anumită aparență de onoare și respect pentru cititor și de a-și cere scuze dezvoltatorilor ruși ai vaccinului”.

„Pe lângă The Sun pe care l-am menționat, acest lucru se aplică Independent, Edinburgh Evening News și altor publicații, care acum ar fi foarte nesăbuite să le numească autoritare”, a adăugat ea.

Zakharova a oferit și mass-media un scenariu alternativ în absența unei scuze. „Sau vom urma calea declarațiilor? Am totul gata, rămâne să apăsăm„ butonul roșu ”, iar coloana„ Anti-fals ”va fi completată cu noi capturi de ecran ștampilate ale publicațiilor false.

Serghei Lavrov, răspunzând la întrebarea relevantă a mass-media, a menționat că nu mai putem fi surprinși de nimic atunci când vine vorba de informații de la tabloidele britanice”, a spus ea.

Anterior, o serie de ziare britanice, inclusiv Daily Express, au publicat articole în care s-a raportat că serviciile speciale ale Federației Ruse ar fi primit informații despre compoziția vaccinului AstraZeneca și că aceste date au fost ulterior folosite pentru a crea Sputnikul rus. Vaccinul V. RFPI a descris aceste publicații ca „minciuni flagrante bazate pe surse anonime”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *