Conflictul din Nagorno-Karabah: Patriarhul Kirill: Trebuie să facem totul pentru a ne asigura că termenii de „religie” și „război” nu sunt combinați într-un întreg

Conflictul din Nagorno-Karabah: Patriarhul Kirill: Trebuie să facem totul pentru a ne asigura că termenii de „religie” și „război” nu sunt combinați într-un întreg

Întâlnirea trilaterală a liderilor religioși din Rusia, Armenia și Azerbaidjan a avut loc ieri, 13 octombrie, la Mănăstirea Danilov.
A fost deschisă de patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii. Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a făcut apel la catolicii tuturor armenilor Karegin al II-lea și la președintele Consiliului musulman din Caucaz, Allahshukur Pashazadeh, „să dea un răspuns comun fără echivoc la încercările de a lega religia de război”.

„Ne-am adunat aici pentru a discuta problema conflictului de lungă durată din Nagorno-Karabah… Sper că dumneavoastră și cu mine vom găsi cuvintele potrivite de care popoarele noastre au cea mai mare nevoie. Cred că autoritatea liderilor spirituali din Azerbaidjan și Armenia va putea avea un efect benefic asupra minților oamenilor și cred că tocmai faptul întâlnirii de astăzi și dialogul dintre dumneavoastră, dragi frați, vor deveni un exemplu pentru toată lumea”, a declarat Kirill la începutul întâlnirii.

Sunt oameni care justifică violența, cruzimea și vărsarea de sânge cu religia, a menționat patriarhul.

„Suntem chemați să dăm un răspuns comun fără echivoc la încercările de a lega religia de război. Războaiele religioase sunt o pagină păcătoasă teribilă în istoria omenirii. În acest secol, cred, trebuie să facem totul pentru a ne asigura că termenii de „religie” și „război” nu sunt combinați într-un întreg”, a subliniat Întâistătătorull Bisericii Ortodoxe Ruse.

Patriarhul Kirill a atras atenția publicului asupra responsabilității comune pentru generația tânără.

„Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze munca și să ne ajute să găsim înțelegere reciprocă, ceea ce va contribui la realizarea unei paci durabile și durabile în țara antică caucaziană – apropiată, dragă amândurora”, a conchis el.

După cum a relatat EADaily, patriarhul Kirill a avut întâlniri bilaterale la Moscova, marțea trecută, cu catolicii tuturor armenilor Karekin al II-lea și președintele Consiliului musulman din Caucaz, Allahshukur Pashazadeh

Sursa: eadaily.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *