Narîșkin: Statele Unite și alte țări occidentale continuă să încerce să-și exporte valorile totalitar-liberale în spațiul CSI

Narîșkin: Statele Unite și alte țări occidentale continuă să încerce să-și exporte valorile totalitar-liberale în spațiul CSI

Delegațiile a nouă servicii speciale din țările CSI au sosit pentru a participa la reuniune.

Șefii serviciilor de informații din țările CSI vor discuta probleme de contracarare a influenței distructive a Statelor Unite și a altor țări occidentale în spațiul CSI. Acest lucru a fost anunțat de directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Rusiei Serghei Narîșkin, deschizând la Moscova cea de-a XVII-a reuniune a reuniunii șefilor agențiilor de securitate și serviciilor de informații din statele membre ale CSI.

„Ținând cont de faptul că Statele Unite și alte țări occidentale continuă să încerce să-și exporte valorile totalitar-liberale în spațiul CSI, se propune să se dedice evenimentul de astăzi problemelor de combatere a formelor moderne combinate de interferență occidentală distructivă în politica internă a țărilor noastre „, a spus Narîșkin.

El a menționat că tema întâlnirii a fost formulată – „Probleme de actualitate ale organizării cooperării în domeniul combaterii formelor moderne combinate de influență distructivă a unui grup de țări occidentale asupra țărilor Commonwealth-ului”. „Fiecare serviciu special are propria experiență națională și a dezvoltat metode de contracarare a acestor riscuri și amenințări cu care ne confruntăm în prezent. Pare extrem de util să discutăm acest subiect și să facem schimb de experință”, a declarat șeful SVR.

„Sper că întâlnirea noastră va da un impuls suplimentar dezvoltării interacțiunii noastre, care vizează protejarea atât a intereselor statelor noastre, cât și ale cetățenilor noștri”, a subliniat el. Narîșkin a menționat că „fiecare astfel de întâlnire este o bună oportunitate de a discuta rezultatele muncii noastre, experiența acumulată și, bineînțeles, să ne prezentăm planurile pe termen scurt și lung”.

Delegațiile a nouă servicii speciale ale țărilor CSI – Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan – au sosit pentru a participa la reuniunea organizată de Palatul de Călătorie Petrovsky. La reuniune au participat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse Nikolai Patrușev, ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov, secretarul executiv al CSI Serghei Lebedev, directorul FSB Alexander Bortnikov.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *