Serbia va proteja etnicii sârbi dacă agresiunea Kosovo continuă

Serbia va proteja etnicii sârbi dacă agresiunea Kosovo continuă

Belgradul va fi obligat să-i protejeze pe sârbii din Kosovo și Metohia în cazul unei agresiuni continue din partea autorităților republicii parțial recunoscute. Acest lucru a fost declarat de președintele sârb Aleksandar Vucic în timpul unei întâlniri cu reprezentanții sârbilor kosovari pe linie administrativă din Kosovo.

„Le cerem albanezilor să nu încerce să-și atingă obiectivele prin violență, dar dacă încearcă, răspunsul meu este clar: în lupta în care trebuie să ne protejăm copiii din Kosovo și Metohia, nu numai că îi vom proteja, dar, eu, spune asta pentru prima dată și cu toată seriozitatea, vom câștiga această luptă ”, a spus Vucic. El a subliniat că Serbia va cere NATO să intervină în situație.

Situația din regiune a escaladat după ce protestatarii s-au ciocnit cu poliția din Kosovo. Protestele au început în orașele Kosovska Mitrovica și Zvecan din cauza raidurilor poliției asupra farmaciilor și punctelor de vânzare cu amănuntul. Potrivit șefului biroului pentru Kosovo și Metohia, sub guvernul Serbiei, Petar Petkovic, zeci de persoane au fost rănite. Portalul Kosovar-online a raportat că o persoană a fost împușcată.

Sursa: Kommersant

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *